blog-logo

Cum se va face vaccinarea anti-COVID-19 în cabinetele medicilor de familie

Cum se va face vaccinarea anti-COVID-19 în cabinetele medicilor de familie

Coordonatorul campaniei de vaccinare în România, Valeriu Gheorghiță, a anunțat că au fost stabilite procedurile privind vaccinarea împotriva Covid-19 în cabinetele medicilor de familie care au acceptat acest lucru.

Din totalul medicilor de familie din România, doar 30% au acceptat să se implice activ în această campanie. Mai exact, doar 3.028 de medici vor să vaccineze dintr-un total 10.940, a anunțat Gheorghiță, marți, în conferință de presă.

Vaccinarea în cabinetele medicilor de familie se va face cu doze care pot fi ținute la frigider, cu vaccinul AstraZeneca și Johnson&Johnson, în funcție de cantitatea pe care țara noastră ar putea să o primească în perioada următoare.

Alte articole:   Lungimea autostrăzilor din România a crescut cu 54 de kilometri

Programările se realizează pe listele deschise de fiecare doctor în cabinetele din județul Brașov, iar acesta își va stabili programul de imunizare în afara orelor de lucru.

„În cabinetele medicilor de familie pot fi folosite doar vaccinuri care pot fi ținute la temperatura din frigider. De aceea, există două opțiuni pentru vaccinarea în cabinetele medicilor de familie, AstraZeneca și Johnson&Johnson. Fiecare medic de familie își va stabili programul de vaccinare, în afara orelor obișnuite de lucru”, a mai spus Gheorghiță.

Medicul militar a spus că astăzi, demarează proiectul pilot în cabinetele a 50 de medici de familie din județul Timiș.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate