blog-logo

Cîțu anunță înființarea unui comitet interministerial care să asigure ,,revenire la normalitate” de la 1 iunie

Cîțu anunță înființarea unui comitet interministerial care să asigure ,,revenire la normalitate” de la 1 iunie

Premierul Florin Cîțu a făcut un apel la toți oameni politici să ia parte la campania de vaccinare.

,,Este nevoie de implicarea bisericii în campanie, mai ales în mediul rural. Așa cum arată lucrurile, vom avea dozele pentru a vaccina 10 milioane de români la finalul lui iulie”, a adăugat șeful executivului.

Trebuie să înțelegem măsurile pe care le-am luat și ce urmează să facem în perioada următoare. Am structurat prezentarea astfel: despre campania de vaccinare, situația epidemiologică – cerusem o analiză despre traficul din magazine, care să analizeze și contextul perioadei sărbătorilor – vom avea și această analiză.

Azi voi anunța constituirea unui comitet interministerial care să asigure de la 1 iunie revenirea la normalitate – asta este prima bornă pe care o punem.

Campania de vaccinare – luna aprilie și luna mai – vom avea 8,3 milioane doze de vaccin. La finalul lunii mai vom avea 5 milioane de persoane vaccinate, cel puțin sau 6,3, în cel mai bun scenariu. Cele cinci milioane înseamnă că 35% din populație va fi vaccinată și putem vorbi de revenirea economiei. 

Fac un apel la toți oameni politici: trebuie să ia parte la campania de vaccinare. Este nevoie de implicarea bisericii în campanie, mai ales în mediul rural. Așa cum arată lucrurile, vom avea dozele pentru a vaccina 10 milioane de români la finalul lui iulie.

Avem dozele, deja sunt programate – 70% din persoanele adulte, putem vorbi de redeschiderea totală a economiei  dar trebuie să mergem să ne vaccinăm. Lucrurile merg în direcția corectă.

La finalul lui aprilie vrem să ajungem la 100 de mii de persoane vaccinate pe zi. Este nevoie să ne înregistrăm pe platformă, să revenim la normalitate – vaccinarea este singura soluție.

Lucrurile s-au stabilizat. După consultări cu oameni politici și reprezentanții cultelor, am hotărât că putem sărbători paștele și cu restricții. 

Suntem pe un platou, care se menține de o săptămână. Pe București avem o stabilizare, chiar scădere, de câteva zile. La fel și la Ilfov. Timișoara scade – deci măsurile au avut efect.

Vă cer să aveți răbdare. Măsurile dau rezultate, avem datele zilnice care demonstrează. Suntem pe un platou, dar trebuie să păstrăm ce avem acum. Doar prin vaccinare putem reveni la normal.

Situația din spitale a fost, este și va rămâne pe presiune.

Comitetul interministerial – avem nevoie să arătăm românilor că putem reveni la normalitate. la 1 iunie facem primul pas. Toată economia trebuie să fie implicată. Mâine voi avea o întâlnire cu asociația HORA.

Trebuie să vedem cum merge campania de vaccinare – dacă avem suficienți vaccinați până la 1 iunie, pentru că nicio altă soluție nu ne ajută, în afară de vaccinare. 

Comitetul va include toate ministerele și asociații și patronate. Se poate. Nu mai avem aglomerări în weekend, nici pe pârtii, nici în cluburi.

Sursa: biziday.ro

Alte articole:   Accident cu 2 victime între Săcele și Tărlungeni

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

De top în Brașov