blog-logo

5 argumente pentru demisia Guvernului Cîțu

5 argumente pentru demisia Guvernului Cîțu

Cu fiecare zi care trece, coaliția de dreapta nu face altceva decât să joace alba-neagra cu viața românilor. În loc să fie sprijiniți, consultați, cetățenii sunt în permanență certați, iar libertățile le sunt îngrădite, spune senatorul PSD de Brașov, Marius Dunca.

Iată cele cinci argumente prezentate de Dunca într-o conferință de presă, pentru care solicită demisia guvernului:

 1. Modul haotic în care este gestionată, de mai bine de un an pandemia.
  România este practic deconectată de la ATI. Vorbim, în continuare, de o criză de locuri la ATI. În loc să suplimenteze numărul de paturi, numărul acestora s-a micșorat.
  Vreau să trag un semnal de alarmă legat de personalul din centrele de vaccinare. Știați că la nivelul județului Brașov foarte multe cadre medicale care lucrează în centre de vaccinare nu și-au primit banii? La Săcele și la Codlea, de când s-au deschis centrele de vaccinare, angajații nu au primit niciun ban.
  În municipiul Brașov, personalul a primit bani în tranșe, dar nu sumele integrale. O asistentă s-a arătat revoltată de faptul că, în loc să primească, așa cum s-a spus inițial, suma de 50 de lei/zi, a primit, după succesive impozitări doar 21 de lei.
  Acești oameni din linia întâi, eroii noștri, nu fac altceva decât să ceară remunerarea muncii lor, nimic în plus.
 1. Cele 20 de hotărâri adoptate de Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) de la începutul anului 2021 până în prezent nu au fost publicate în Monitorul Oficial
  Publicarea în Monitorul Oficial reprezintă o condiţie de intrare în vigoare a unui act normativ. Potrivit Constituției si Legii tehnice 24/2000, un act normativ care nu este oficial publicat, este, NU numai nul, este inexistent, de unde rezultă că restricțiile de drepturi și măsurile luate în pandemie sunt anti-constituționale și sunt impuse prin acte normative inexistente.
  Oare Raluca Turcan și Vlad Voiculescu știau acest aspect, de și-au permis să îi sfideze pe români și să nu poarte mască? Cum să mai existe responsabilitate și conformare voluntară, când miniștrii Sănătății și Muncii, în loc să fie modele de conduită, sfidează și încalcă fără jenă, în public, restricțiile impuse oamenilor de rând?
  Ministrul Sănătății a fost ieri protagonistul unei scene hilare, făcându-ne de râs la nivel european. După ce a crezut că îi păcălește pe ceilalți miniștri europeni ai sănătății, invocând probleme tehnice, deși nu urmărea de fapt ședința, Voiculescu a greșit și tema discuțiilor. Toți ceilalți miniștri au vorbit pe scurt de Planul European privind Combaterea Cancerului, tema reuniunii, în timp ce Voiculescu a vorbit mult și degeaba despre pandemie, subiect ce era programat pentru a doua zi. De aceea nu contăm la Bruxelles. Acesta este motivul pentru care pierdem oportunități europene de finanțare în contextul pandemiei.
Alte articole:   22 septembrie, Ziua Mondială fără Mașini

3. Lipsa sprijinului acordat în pandemie firmelor și populației.
Știați că FMI plasează România pe locul 124 în lume, în privința sprijinului acordat în pandemie firmelor și populației? În fața noastră se află țări precum Honduras, Congo, Greanada, Kenya. În ciuda împrumuturilor halucinante de zeci de miliarde de euro, firmele lovite de pandemie au fost lăsate de izbeliște, e arhicunoscută situația dramatică din HORECA. Schemele de ajutor reprezintă doar o himeră. Mai mult decât atât, Guvernul a băgat mâna în buzunarul a milioane de români prin amputarea drepturilor cuvenite la salarii, pensii, alocații.
Într-un an și trei luni, guvernările lui Iohannis au îngropat România sub împrumuturi gigantice, într-un ritm nebunesc de 1000 de euro/secundă. Datoria publică a ajuns la aproape 50% din PIB (48.7%). PSD a lăsat datoria publică la nivelul de 34.7%. Alte recorduri negative se referă la deficitul bugetar, care a depășit 1,14% din PIB, după primele două luni ale anului 2021. Cursul euro lei a ajuns la un nou maxim istoric, încărcând facturile românilor, dar și ratele la bănci.

Alte articole:   Grădina Zoologică angajează!

4. Guvernanții au uitat de tot ce înseamnă ”produs în România”.
Cei de la guvernare au dat uitării produsele 100% românești. Nu vedem o campanie din partea lor, nu există o viziune. Agricultorii nu sunt sprijiniți, nici măcar acum, în plină pandemie, când e bine să ai propriile rezerve alimentare.
Cum este posibil tu, ca guvern, să asiști la parastasul companiilor românești și să alegi să ajuți companii străine? Ce se întâmplă cu miile de șomeri și cu firmele care intră, zi de zi, în faliment?
Romarm, care are un stoc de peste 3.700.000 de măşti, a reuşit să vândă doar 230.000 de măști. Firmele româneşti din industria textilă, certificate să producă măşti de protecţie, nu au primit NICIO COMANDĂ de la statul român pentru aceste produse, astfel că le exportă în ţări precum Germania sau Franţa.

 1. Vânzarea companiilor de stat.
  Mă refer aici la Hidroelectrica, Romgaz, Transgaz, Nuclearelectrica, Aeroportul București, CEC Bank. Am dat o lege prin care interzicem să se vândă în această perioadă aceste companii. Profitul și încasările lor clar sunt mai mici. Vor să vândă totul ieftin. PSD denunță această politică anti-națională din care statul român nu are absolut nimic de câștigat. În acest ritm, țara noastră va pierde orice pârghie de control în domenii economice critice cu mare impact social (energie, bănci etc.).
  La final, doresc să transmit un mesaj guvernanților. E ceva ce nu îmi veți lua. Și în noaptea de Înviere și în Săptămâna Mare, la Denii, voi fi la slujbă. Credința nu mi-o poate lua nimeni și nu le-o poate lua nici românilor. Aveți încredere, vom trece împreună și peste această perioadă!” a concluzionat senatorul Marius Dunca.
Alte articole:   Vaccinarea cu a treia doză ar putea începe săptămâna viitoare. Cine are prioritate

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate