blog-logo

Vaccinul Pfizer/BioNTech, eficient în proporție de 100% și la copiii cu vârste între 12 și 15 ani

Vaccinul Pfizer/BioNTech, eficient în proporție de 100% și la copiii cu vârste între 12 și 15 ani

Studiile clinice arată că vaccinul Pfizer/BioNTech este eficient și în cazul copiilor cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani, au transmis miercuri, reprezentanții companiei americane.

Reprezentanții Pfizer/BioNTech au anunțat că vaccinul lor împotriva Covid-19 este 100% sigur, eficient și oferă răspunsuri puternice de anticorpi la copiii cu vârsta cuprinsă între 12 și 15 ani, transmite Reuters.

Vaccinul Pfizer este autorizat deja pentru a fi utilizat de la vârsta de 16 ani., iar Pfizer/BioNTech spune că intenționează să depună documentația studiului și către Administrația pentru Alimente și Medicamente a Statelor Unite, pentru a obține o autorizație de urgență și în cazul grupei de vârstă 12-15 ani, astfel încât imunizarea adolescenților să poată începe înainte de anul școlar viitor.

Primele date despre eficienţa vaccinului, din cadrul unui studiului care a cuprins 2.260 de adolescenţi cu vârste între 12 şi 15 ani, arată că au existat 18 cazuri de COVID-19 în grupul care a primit un ser placebo şi niciunul în grupul care a primit vaccinul, ceea ce înseamnă o eficacitate de 100% în prevenirea COVID-19, a mai precizat compania în comunicat, relatează Digi24.

Alte articole:   Cîțu: Slujba de Înviere, oficiată în afara bsericii. Restricții eliminate în localități cu peste 60% de persoane vaccinate

Totodată, vaccinul a fost bine tolerat de copii iar reacțiile adverse au fost asemănătoare cu cele observate în rândul celor cu vârsta cuprinsă între 16 și 25 de ani. Nu au fost enumerate ce astfel de efecte secundare au existat în grupul mai tânăr, însă efectele secundare ale studiului pentru adulți au fost în general ușoare până la moderate și au inclus dureri la locul injectării, dureri de cap, febră și oboseală.

Compania au studiat, totodată, un subgrup de adolescenţi pentru a măsura nivelul de anticorpi care neutralizează virusul la o lună după administrarea celei de-a doua doze şi au descoperit că acel nivel este comparabil cu cel înregistrat în cadrul studiului pentru grupa de vârstă 16-25 de ani din cadrul studiului pivot la adulţi.

Alte articole:   Coliban a pierdut alegerile pentru conducerea Asociației de Dezvoltare Intercomunitară ISO Mediu Brașov

Participanții la acest studiu vor fi monitorizați vreme de doi ani de la administrarea celei de-a doua doze de vaccin anti-COVID.

Doza în cazul copiilor va fi aceeași ca și la adulți

Medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, se așteaptă ca în următoarele două luni să fie acordată autorizația pentru vaccinarea anti-COVID a grupei de vârstă 12-15 ani, după ce compania Pfizer a anunțat că testele sale arată o eficiență a vaccinului de 100 la sută în cazul copiilor.

Valeriu Gheorghiță a explicat miercuri, la Digi24, că doza în cazul copiilor va fi aceeași ca și la adulți și a spus că efectele adverse observate nu au fost altele decât cele deja consemnate de producător. În 80 la sută dintre cazuri, a fost vorba despre reacții locale, la locul vaccinării.

Alte articole:   ÎN DIRECT Ce spune Consiliul Județean despre proiectul Sistem de Management Integrat al Deşeurilor

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a spus miercuri, după anunțul companiei Pfizer despre eficiența vaccinului la copii de 12-15 ani, că înainte să se treacă la imunizarea copiilor din România va fi așteptată decizia Agenției Europene a Medicamentului.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate