blog-logo

FOTO Doi pui de urși au ajuns la Sanctuarul Libearty din Zărneşti

FOTO Doi pui de urși au ajuns la Sanctuarul Libearty din Zărneşti

Doi pui de urși de doar două luni au ajuns în grija echipei sanctuarului AMP Libearty din Zărnești.

Puii de urs, ambele femele, au fost aduse din satul Biertan, judeţul Sibiu, unde un localnic i-a găsit în apropierea casei sale.

În speranța că mama se va întoarce la ei, gospodarul i-a adăpostit în curtea lui, însă ursoaica nu s-a întors, astfel că omul a cerut ajutorul celor de la AMP Libearty.

“Două fetițe pufoase, orfane la numai 2 luni de viață, au ajuns aseară (n.r. – marți) în grija echipei sanctuarului AMP Libearty. Micuțele ursulice au fost găsite lângă o casă din Biertan, județul Sibiu.

Erau singure, înfometate și extrem de speriate! În zadar a așteptat-o omul pe mama urs…aceasta nu a venit, deși micuțele au strigat-o neîncetat.

Pentru a le feri de pericole, să cadă pradă câinilor sau altor animale din zonă, omul le-a lăsat peste noapte în curtea lui, sperând că ursoaica va apărea. Nu a apărut nici peste noapte și nici a doua zi.

Văzând că ursulicele sunt slăbite, deshidratate, iar viața lor era în pericol și pentru că nu aveau nicio șansă singure, omul a decis să ne solicite ajutorul.

Datorită unei bune colaborări cu președinta Asociației Prietenii Berzelor, din Sibiu, micuțele au ajuns la timp în grija echipei sanctuarului și a medicului. Bun venit în pădurea de stejar AMP Libearty, micuțelor!”, au scris pe facebook reprezentanții AMP Liberaty.

Ursuleții au fost consultați și vaccinați.

Alte articole:   De 75 de ani - Curtea Internaționala de Justitie

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate