blog-logo

A fost lansată licitația pentru proiectul tehnic al autostrăzii Brașov-Făgăraș

A fost lansată licitația pentru proiectul tehnic al autostrăzii Brașov-Făgăraș

Cătălin Drula, ministrul Transporturilor, a anunțat miercuri, că a fost lansată licitația pentru documentația tehnică a autostrăzii Brașov – Făgăraș.

Aceasta este prevazută cu o lungime de 48 de kilometri, iar licitația urmează „un model nou”, astfel încat lucrările ar putea începe imediat după licitație, fără blocaje, a transmis ministrul Drulă, într-un mesaj pe Facebook.

“Acest proiect ținut la sertar ani de zile face primii pași către realizare. Cu o lungime de 48 de kilometri, sectorul – parte din Autostrada Transilvania – este scos la licitație pentru completarea studiului de fezabilitate și pentru elaborarea proiectului tehnic.

Licitația este una „pe model nou”, în care CNAIR primește la final întreaga documentație tehnică, iar la momentul la care va fi organizată licitația pentru construire, lucrările vor putea începe imediat, fără blocaje, cu toate exproprierile făcute și fără surprize în teren”, notează ministrul Transporturilor

Acesta a dat ca exemplu bun în acest sens Autostrada Moldovei – A7, la care, în luna mai, ar urma să fie lansată licitația pentru construirea primului sector, apoi, cu decalaj de circa două luni, restul de sectoare succesiv.

Alte articole:   Avicod și Transavia, cercetate de Consiliul Concurenței!

Mai mult, în aceste trei luni de mandat, CNAIR a finalizat noul model de caiet de sarcini pentru licitații, iar autostrada Brașov – Făgăraș este prima care beneficiază de această reformă.

Printre avantajele noului caiet de sarcini se numără:

  • termene realiste pentru realizarea activităților;
  • corelarea obiectivelor naționale și europene cu cele locale prin implicarea autorităților locale ca stakeholderi în proiect;
  • uniformizarea documentației tehnice, dar și a celei contractuale;
  • plăți intermediare definite corect și corelate cu graficul de realizare a proiectului”.

CNAIR anunță că valoarea estimată a contractului este 21.387.313,82 lei fără TVA.

”Completare studiu de Fezabilitate și Proiect Tehnic pentru Autostrada Brașov – Făgăraș”, publicând în Sistemul Electronic de Achiziții Publice anunțul de participare nr. CN1029619. Valoarea estimată a contractului este 21.387.313,82 lei fără TVA”, a precizat CNAIR.

Durata contractului este de 22 de luni pentru completarea studiului de fezabilitate și 3 luni pentru cea a proiectului tehnic.

Alte articole:   Cum se va desfășura vaccinarea fără programare, începând din 8 mai

Ministrul a adăugat că studiul de fezabilitate pentru sectorul Sibiu-Făgăraș din A13, a fost în sfârșit finalizat, urmând să se emită acordul de mediu, preconizat la sfârșitul lui aprilie, după care va fi lansată licitația pentru construirea (proiectare + execuție) acestui tronson.

Foto: facebook.com/ catalindrulausr

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate