blog-logo

Raluca Turcan, fotografiată fără mască de protecţie alături de mai multe persoane. Reacția ministrului

Raluca Turcan, fotografiată fără mască de protecţie alături de mai multe persoane. Reacția ministrului

După ce ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu a fost surprins fără mască, pe un hol din Palatul Parlamentului, un alt membru al cabinetului, alături de un alt official, au apărut într-o fotografie în care nu poartă masca de protecție, aflându-se în remorca unei mașini, alături de un grup de persoane.

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, președinta Consiliului Județean Sibiu, Daniela Câmpean și alți lilberali au participat, sâmbătă, la o acțiune de împădurire în zona montană a orașului Tălmaciu, iar din imaginile publicate pe paginile de Facebook ale liberalilor se vede cum în mai multe situații nu respectă regulile de distanțare și nici nu poartă mască.

Mai mult, unul dintre participanții la acțiune, administratorul județului Sibiu, Adrian Bibu, a ajuns la spital cu COVID, după câteva zile, potrivit turnulsfatului.ro.

Fotografiile o surprind și cu mască, și fără mască, alături de președinta CJ Sibiu, Daniela Cîmpean, primarul din Tălmaciu, dar și membri ai organizației locale PNL și alți voluntari la acțiune, fără respectarea distanței sociale, în condițiile în care județul Sibiu se află în scenariul roșu.

Alte articole:   Amenzi uriașe pentru cei care folosesc voucherele sociale în mod necorespunzător   

Raluca Turcan a declarat pentru G4Media că participanții la acțiune au trebuit să facă teste antigen înainte și că distanțarea a fost „în general respectată”.

”Condiția pentru participarea la acțiunea de împădurire a fost ca fiecare participant să facă un test antigen. De asemenea, la locația din aer liber au fost disponibile măști si dezinfectanți. Cea mai apropiată localitate se afla la 6 km, unde rata de infectare era de 0,33. Fotografiile pe care le invocați nu sunt reprezentative pentru ansamblul celor aproximativ 5 ore petrecute în aer liber. Distanțarea a fost în general respectată iar măștile au fost purtate, cu puține excepții, de regulă când se făceau fotografii, se servea masa sau când se consumau băuturi răcoritoare”, a explicat Raluca Turcan, potrivit G4Media.ro.

După fotografiile apărute pe internet, ministrul Turcan a precizat că rămâne o adeptă a măştii de protecţie şi a vaccinării şi crede în nevoia respectării măsurilor.

 ”Măștile au fost purtate, cu puține excepții, de regulă când se făceau fotografii, se servea masa sau când se consumau băuturi răcoritoare”, a explicat ministrul.

De asemenea, într-un mesaj pe Facebook , ea a explicat situația.

Alte articole:   Trageri de luptă cu sistemul HIMARS, efectuate de militarii români, la Cincu (FOTO)

Un răspuns clar pentru criticile care mi s-au adus astăzi, referitoare la acţiunea de împădurire de sâmbătă:

  • Condiţia pentru participarea la acţiunea de împădurire a fost ca fiecare participant să facă un test antigen; de asemenea, la locaţia din aer liber, situată pe deal, au fost disponibile măşti şi dezinfectanţi.
  • De asemenea, la locația din aer liber, situată pe deal, au fost disponibile măști și dezinfectanți. Cea mai apropiată localitate se află la 6 km, unde rata de infectare era de 0,33.
  • Fotografiile invocate nu au fost reprezentative pentru ansamblul celor aproximativ 5 ore petrecute în aer liber. Măștile au fost purtate, cu puține excepții, de regulă când se făceau fotografii, se servea masa sau când se consumau băuturi răcoritoare;
  • Rămân o adeptă a măștii de protecție și a vaccinării și cred în continuare, cu tărie, în nevoia respectării măsurilor”, a transmis ministrul într-un mesaj pe Facebook.
Alte articole:   AVPS Făgăraș a publicat rezultatele probelor de apă, prelevate din râul Olt, după ce mii de pești au murit

Ministrul Muncii a postat pe Facebook mai multe fotografii de la acţiunea de împădurire, iar toţi participanţii poartă mască de protecţie.

Foto: g4media.ro

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.