blog-logo

Comenzile noi din industrie au crescut cu 28,5%, în luna ianuarie

Comenzile noi din industrie au crescut cu 28,5%, în luna ianuarie

Valoarea comenzilor noi din industrie, pe total piaţa internă şi piaţa externă a crescut cu 28,5% în prima lună a acestui an, faţă de luna precedentă, iar faţă de luna corespunzătoare din anul precedent a crescut cu 5,2%.

Potrivit Direcției Județene de Statistică Brașov, în luna ianuarie 2021 comparativ cu luna ianuarie 2019, valoarea comenzilor noi din industrie a crescut cu 5,2%.

Cea mai mare creștere s-a înregistrat la comenzile noi de pe piaţa internă (+21,3%), creștere datorată următoarelor activităţi: fabricarea de mașini, utilaje și echipamente n.c.a. (+425,3%), fabricarea substanțelor și a produselor chimice (+75,7%), industria construcțiilor metalice și a produselor din metal, exclusiv mașini, utilaje și instalații (+54,7%), industria metalurgică (+29,0%).

Pe piaţa externă valoarea comenzilor noi din industrie a crescut cu 1,2%. Creșteri s-au înregistrat la următoarele diviziuni: fabricarea produselor farmaceutice de bază şi a preparatelor farmaceutice (+2041,0%), industria metalurgică (+61,6%), industria construcțiilor metalice și a produselor din metal, exclusiv mașini, utilaje și instalații (+30,2%), fabricarea calculatoarelor și a produselor electronice și optice (+18,7%), fabricarea substanțelor și a produselor chimice (+5,3%), fabricarea echipamentelor electrice (+4,8%).

Alte articole:   Accident cu 3 victime, în Brașov

Comenzile au scăzut în industria bunurilor de uz curent

Valoarea comenzilor noi din industrie, în luna ianuarie 2021, comparativ cu ianuarie 2020, a crescut cu 5,2%, datorită creșterilor înregistrate în industria bunurilor de folosinţă îndelungată (+929,7%), în industria bunurilor intermediare (+12,9%) și în industria bunurilor de capital (+2,5%).

Valoarea comenzilor noi a scăzut cu 18,7% industria bunurilor de uz curent.

Ianuarie 2021 comparativ cu decembrie 2020

Valoarea comenzilor noi din industrie, în luna ianuarie 2021 comparativ cu luna precedentă, a crescut cu 28,5%. Valoarea comenzilor noi a crescut cu 1307,4% în industria bunurilor de folosinţă îndelungată, cu 35,2% în industria bunurilor intermediare, cu 25,8% în industria bunurilor de capital.

Alte articole:   Spitalele private care au contracte cu casele de asigurări de sănătate, obligate să afișeze la vedere și pe site-urile proprii tarifele percepute pe durata internării

Valoarea comenzilor a scăzut 12,1% în industria bunurilor de uz curent.

Pe piaţa internă valoarea comenzilor noi în industrie a crescut cu 83,0%. Valoarea comenzilor a crescut cu 158,8% în industria bunurilor de capital, cu 26,3% în industria bunurilor de folosinţă îndelungată. și cu 21,5% în industria bunurilor intermediare. Valoarea comenzilor a scăzut cu 78,6% în industria bunurilor de uz curent.

Pe piaţa externă valoarea comenzilor noi din industria prelucrătoare a crescut cu 18,0% ca urmare a creșterilor înregistrate în industria bunurilor de folosinţă îndelungată (+1398,9%), în industria bunurilor intermediare (+46,6%), în industria bunurilor de uz curent (+13,2%) și în industria bunurilor de capital (+12,4%).

În România

Alte articole:   Primăria Brașov a lansat apelul de proiecte pe Ghidul cultural

La nivel naţional, comenzile noi din industrie, în luna ianuarie 2021, comparativ cu luna precedent au crescut pe ansamblu cu 4,0% datorită creșterilor înregistrate în industria bunurilor de folosinţă îndelungată (+20,9%) și în industria bunurilor de capital (+6,8%). Scăderi au înregistrat industria bunurilor de uz curent (-5,4%) și industria bunurilor intermediare (-0,8%).

Faţă de luna corespunzătoare din anul precedent, valoarea comenzilor noi din industrie , a crescut pe ansamblu cu 2,5% datorită creșterilor înregistrate în industria bunurilor de folosinţă îndelungată (+38,3%) și în industria bunurilor intermediare (+8,3%). Industria bunurilorde uz curent și industria bunurilor de capital au scăzut cu 9,4%, respectiv cu 0,5%.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate