blog-logo

Polițiștii au dat, duminică, 248 de sancțiuni în valoare totală de 22.500 de lei

Polițiștii au dat, duminică, 248 de sancțiuni în valoare totală de 22.500 de lei

Echipe mixte formate din polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov, polițiști locali, jandarmi, în colaborare cu reprezentanți ai Inspectoratului Teritorial de Muncă Brașov, au organizat noi acțiuni preventiv-reactive, în sistem integrat,  care au avut ca scop verificarea modului de respectare a normelor legale în vigoare pe timpul stării de alertă, în vederea limitării răspândirii virusului SARS-CoV-2.

Forțele de ordine au acționat în zonele aglomerate, centre și societăți comerciale, piețe, precum și în stațiile și mijloacele de transport în comun pe raza județului Brașov, legitimând peste 6.200 de persoane.

Ieri, 28 martie 2021, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov au verificat 178 de locații, 122 de societăți comerciale și persoane fizice autorizate cu privire la respectarea măsurilor impuse în perioada stării de alertă și 4 operatori economici cu privire la organizarea programului de muncă.

Polițiștii brașoveni, alături de polițiștii locali, au verificat 150 de mijloace de transport persoane și peste 630 de autovehicule.

Pentru abaterile constatate au fost aplicate 248 sancțiuni contravenționale, dintre acestea 233 fiind aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală și 15 pentru nerespectarea măsurilor de diminuare a impactului riscurilor, valoarea totală a acestora fiind de 22.500 lei.

De asemenea, polițiștii au verificat peste 4.100 de persoane cu privire la respectarea măsurilor de izolare/carantină.

Reprezentanții Inspectoratului de Jandarmi Județean Brașov au verificat 19 societăți comerciale și persoane fizice autorizate cu privire la respectarea măsurilor impuse în perioada stării de alertă și 36 de locații, aplicând 53 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 3.000 lei.

Jandarmii din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi “Burebista” Brașov au verificat 8 locații  și au aplicat 5 sancțiuni contravenționale.

Pe parcursul desfășurării activităților, polițiștii brașoveni au continuat activitățile informativ-preventive pentru conștientizarea cetățenilor cu privire la riscul la care se expun dacă nu sunt respectate măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică.  

Activitățile desfășurate de către polițiștii brașoveni sunt adaptate permanent în funcție de datele transmise de către Direcția de Sănătate Publică Brașov privind zonele unde există focare, în vederea limitării răspândirii virusului SARS-CoV-2.

Este important ca fiecare dintre noi să avem un comportament responsabil, să conștientizăm faptul că acțiunile noastre îi pot afecta pe cei din jurul nostru și să respectăm efortul comun pentru limitarea răspândirii virusului SARS-COV-2.

Solicităm tuturor cetățenilor să poarte masca de protecție, să păstreze distanțarea fizică,  să nu se expună la riscuri și să respecte toate normele legale în vigoare.

Numărul de telefon la care puteți sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID-19 este TELVERDE – 0800800165.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate