blog-logo

Guvernul joacă alba-neagra cu viețile românilor! La 10.000 de infectări pe zi, cetățenii erau chemați la vot, iar acum, la 6000, sunt, din nou, închiși în case!

Guvernul joacă alba-neagra cu viețile românilor! La 10.000 de infectări pe zi, cetățenii erau chemați la vot, iar acum, la 6000, sunt, din nou, închiși în case!

Marius Dunca, senator PSD Brașov, critică noile măsuri luate de Guvern. Parlamentarul le consideră contraproductive și susține că acestea nu fac altceva decât să adâncească neîncrederea populației.

Noaptea trecută au avut loc proteste în toată țara, inclusiv la Brașov, prin care Guvernul a fost sancționat pentru noile măsuri luate. Și în cursul zilei de astăzi au fost anunțate noi proteste. Cum să le îngrădești acum cetățenilor drepturile, iar toamna trecută, când erau 10.000 de noi infectări pe zi, să îi îndemni să iasă în număr cât mai mare la vot?

Guvernul actual e complet depășit de situație. Nu este și nici nu va fi în stare că readucă sub control pandemia. Închiderea tuturor activităților de comerț ori de prestări servicii de la ora 18:00 nu va face altceva decât să mărească aglomerația, oamenii vor avea mai puține ore la dispoziție pentru rezolvarea acelorași nevoi. Mai mult decât atât, va exista o supraaglomerare chiar înainte de ora închiderii, dat fiind că, în cursul săptămânii, programul de lucru al majorității salariaților se încheie la 16:00 sau 17:00. Totodată, indirect, și mediul de afaceri mai primește o lovitură de la Guvern.

Interdicția circulației după ora 20:00 este o altă măsură aberantă. Ce risc reprezintă o plimbare în parc sau chiar pe stradă, indiferent de oră? Cum să își crească oamenii imunitatea dacă nu mai au posibilitatea după serviciu, să mai iasă la o plimbare, acum, că vremea se încălzește? Ce face cineva care e nevoit să se deplaseze între localități cu rată de infectare mai mică de 4, dar drumul traversează localități unde rata de incidență depășește 4 sau chiar 7,5% și e interdicție de circulație?

Guvernul aplică timid, de abia acum, măsurile de combatere a pandemiei cerute de PSD cu multe luni în urmă și mă refer aici la folosirea testelor rapide pe scară largă, testarea elevilor, renunțarea la separarea spitalelor covid de cele non-covid (zeci de mii de bolnavi cronici n-au mai avut acces la serviciile medicale necesare). Mai mult decât atât, speriat acum de protestele românilor împotriva restricțiilor, Cîțu îi cheamă pe specialiștii PSD la consultări pe tema pandemiei.

A trecut mai mult de un an de când a început pandemia, iar fiecare val pandemic ne-a prins tot mai nepregătiți. Avem parte de un deja vu… Nimeni nu mai are încredere în acest guvern eșuat, sufocat de impostură și incompetență”, a declarat senatorul Marius Dunca.

Alte articole:   RATBV suplimentează numărul de autobuze de pe linia 24, astăzi și vineri

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate