blog-logo

Noi măsuri și restricții în Poiana Brașov. Culoare spre instalațiile de transport pe cablu și restricționarea accesului la apres-ski-uri

Noi măsuri și restricții în Poiana Brașov. Culoare spre instalațiile de transport pe cablu și restricționarea accesului la apres-ski-uri

Apres-ski-urile şi celelalte unităţi de alimentaţie publică din Poiana Braşov vor putea vinde, în weekend, numai produse ambalate şi în sistem take-away, a decis, joi, Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă Braşov (CLSU), care a impus și noi reguli anti-Covid.

Comitetul Local pentru Situații de Urgență a luat decizia de a impune noi măsuri și restricții astfel încât, mai ales în perioada week-end-ului, riscul de răspândire a virusului COVID-19 să fie mai redus.

 Astfel, vor fi reamenajate culoarele de acces spre instalațiile de transport pe cablu, pentru a facilita și mai mult distanțarea fizică, iar în perioada week-end-ului, toate apres-ski-urile și celelalte unități de alimentație publică au posibilitatea de a vinde doar produse ambalate și în sistem take-away.

,,Aș vrea să clarificăm de la început: nu ne dorim măsuri restrictive, dar situația o impune. Avem o creștere a numărului de cazuri și un trend ascendent. Prin urmare, într-o analiză pe care am făcut-o atât cu cei din Poiana Brașov, cât și cu instituțiile abilitate să ia decizii, concluzia a fost că trebuie să limităm aglomerația – iar pentru asta avem o strategie nouă cu privire la sistematizarea cozilor la instalațiile de transport pe cablu – și am dat o dispoziție de comitet local pentru situații de urgență pentru restricționarea accesului la apres-ski-uri, acele spații unde se comercializează produse alimentare și băuturi, în preajma pârtiilor de schi. Sperăm în felul acesta să avem un final de sezon de schi în siguranță și care să dea posibilitatea turiștilor și brașovenilor să practice ultimele zile de schi pe pârtiile din Brașov. La aceste unități, se va permite doar comercializarea în regim take-away și vor fi măsuri foarte stricte de control, pentru disiparea eventualelor aglomerări”, a declarat președintele CLSU, primarul Allen Coliban.

Conform Hotărârii CLSU nr. 1/2021, începând cu acest week-end, 26-28 martie, în zilele de vineri, sâmbătă și duminică unitățile de alimentație publică aflate la o distanță mai mică de 100 m de marginea pârtiei vor vinde doar produse alimentare ambalate și băuturi non-alcoolice îmbuteliate, în regim take-away. Excepţie fac turiştii cazaţi în cabanele/hotelurile în care funcţionează acele unităţi de alimentaţie publică, ce vor putea fi serviţi în regim normal.

Alte articole:   FOTO Al doilea pui de ren născut în captivitate, în Rezervația "Valea Zimbrilor"

Totodată, administratorii teraselor unităților de alimentație publică au obligația de a înlătura mobilierul și a crea culoare pentru accesul publicului care dorește achiziționarea acelor produse.

În ceea ce privește accesul schiorilor la instalațiile de transport pe cablu, pentru evitarea producerii de aglomerări de persoane, administratorii rețelelor de transport pe cablu au obligația ca până în data de 26.03.2021, ora 9.00, să amenajeze noi culoare de acces către instalațiile de transport pe cablu și distanță între aceste culoare.

Textul integral al hotărârii CLSU îl găsiți AICI!

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate