blog-logo

Cîțu: Se prelungește perioada de scutire a impozitului specific pentru HORECA

Cîțu: Se prelungește perioada de scutire a impozitului specific pentru HORECA

Premierul Florin Cîțu a declarat joi că au fost luate câteva decizii care vor ajuta la reducerea efectelor pandemiei, inclusiv pentru domeniu HoReCa.

Cîțu a afirmat că perioada de scutire a impozitului specific pentru HoReCa se prelungește cu încă 90 de zile.

Am adoptat câteva măsuri, de fapt sunt prelungiri ale unor decizii pe care le-am luat anul trecut, pentru a susține mediul de afaceri. Special țin să menționez că se prelungește pentru HoReCa perioada de scutire cu încă 90 de zile a plății impozitului specific. Ultima oară, acesta a fost prelungit în decembrie, acum prelungim cu încă 90 de zile această facilitate”, anunță Florin Cîțu.

Alte articole:   Victorie lejeră pentru Corona Brașov în etapa a 11-a din Divizia A

Cîțu spune că și unele termene de facilități fiscale pentru contribuabili au fost prelungite.

„Restructurarea datoriilor fiscale poate fi cerută până la 31.01.2022. Măsura aceasta a fost inițiată în 2019 și s-a impus obligația debitorului să depună cerere pentru restructurarea în maxim a șase luni de la data notificării pentru a evita deschiderea executării silite. Prelungirea posibilității contribuabililor de a beneficia de rambursare TVA până la 31.01.2022. Aceasta este o măsură pe care am introdus-o prima dată anul trecut, în perioada de stare de urgență, o măsură care a funcționat foarte bine și pe care o prelungim până la începutul anului viitor”, a explicat premierul, potrivit Digi24.

Ministerul Finanțelor prelungește o serie de măsuri fiscale avantajoase pentru contribuabili, care pot fi consultate AICI.

Alte articole:   Pandemia a gonit turiștii de la monumentele fortificate din Brașov

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate