blog-logo

Cel mai bun dentist pentru copii?

Cel mai bun dentist pentru copii?

Trebuie să recunoaștem, părinții moderni nu mai sunt cum erau părinții noștri. Acum copiii au o dantură din ce în ce mai frumoasă, pentru că părinții au acces la informații și dorință de informare. Vedem zilnic copii cu aparate dentare, ceea ce înseamnă că schimbarea deja se produce.

Părinții noștri nu știau că trebuie să ne ducă regulat la stomatolog, chiar dacă nu aveam nicio problemă vizibilă, nu știau că orice durere punea în pericol dintele și nici ce însemna, pentru zâmbetul și sănătatea noastră, pierderea unui dinte.

Așa că, acest articol este pentru voi, pentru părinții care vor să știe cum își pot ajuta copiii în cel mai eficient mod posibil, să fie sănătoși și să aibă un zâmbet perfect, ce îi va ajuta în viață și le va da încredere în ei.

Scopul unui dentist pentru copii este îngrijirea dentară excelentă.

Știi ce este pedodonția?

Stomatologia pediatrică (pedodonția), similară pediatriei din medicina generală, reprezintă practicarea unei îngrijiri terapeutice complete a sănătății orale a copiilor, încă de la naștere, precum și a adolescenților.

Practica stomatologiei pedodontice implică prevenirea, diagnosticarea și tratarea bolilor orale, precum și corectarea deformărilor maxilarelor, dinților și cavității bucale.

Alte articole:   Polițele RCA se vând în rate, după ce prețurile au crescut masiv

Un dentist pentru copii se preocupă intensiv de profilaxie orală, care include instrucțiuni despre o dietă adecvată, utilizarea fluorului și practica igienei orale.

Practica de rutină a medicului pedodont este bazată pe tratarea cariilor dentare, dar include și alte tratamente precum influențarea și corectarea alinierii dinților.

Pedodontul, ca medic dentist pentru copii, are nevoie de răbdare și o cunoaștere de bază a tiparelor comportamentale ale copiilor, precum și o cunoaștere a efectelor tulburărilor fizice și mentale asupra sănătății orale.

De ce ai alege un medic pedodont pentru îngrijirea sănătății orale a copilului tău?

Pentru că acesta deține cunoștințe aprofundate în domeniul medicinei dentare pediatrice, deține abilități care îl fac compatibil cu copiii, are atitudini și comportamente adecvate comunicării cu cei mai micuți pacienți.

Ce poate face medicul stomatolog pedodont pentru copilul tău?

Previne afecțiunile dentare

 • contribuie în mod adecvat la dezvoltarea și implementarea programelor relevante de educare profilactică și promovare a sănătății orale;
 • oferă programe parodontale preventive și interceptive adecvate și eficiente pentru copii / adolescenți, inclusiv  controlul mecanic al plăcii bacteriene;
 • oferă sfaturi eficiente privind fumatul, abuzul de droguri și alcool pentru copii / adolescenți.

Diagnostichează afecțiuni din stadiu incipient

 • detectează anomalii în general, dezvoltare craniofacială sau dento-alveolară;
 • aplică cunoștințe de genetică și biologie celulară în diagnosticul afecțiunilor oro-faciale și dentare;
 • diagnostichează și gestionează afecțiuni dento-alveolare, patologia și leziunile țesuturilor moi și dure intraorale / periorale;
 • diagnostichează și gestionează boala parodontală la copii și adolescenți, recunoaște când boala parodontală poate fi legată de boala sistemică, recunoaște acei copii pentru care este indicat managementul parodontal de specialitate.
Alte articole:   Aproape 5.000 de ambalaje colectate zilnic de automatul PETrică, în Brașov

Alcătuiește planuri de tratament eficiente și rapide

 • oferă planuri de tratament preventiv, restaurator (inclusiv endodontic) și chirurgical eficient și adecvat pentru copii / adolescenți;
 • recunoaște modul în care dezvoltarea fizică, comportamentală și cognitivă poate afecta capacitatea copiilor/ adolescenților de a accepta îngrijirea dentară și formulează planuri de tratament adecvate (inclusiv utilizarea sedării prin inhalare și anestezie generală) pentru copii/ adolescenți cu probleme dentare de specialitate;

Asigură tratamente corecte

 • lucrează în cadrul unor echipe multidisciplinare implicate în îngrijirea copiilor;
 • asigură un tratament sigur și eficient (inclusiv utilizarea sedării prin inhalare și anestezie generală);

Este implicat în menținerea echilibrului emoțional și evitarea fobiei de stomatolog a copiilor

 • recunoaște tiparele de comportament normale și anormale la copii / adolescenți aplică cunoștințe despre tiparele comportamentale și psihologie în gestionarea anxietății și comportamentului asociat anxietății în mediul dentar;
 • recunoaște și caută ajutor pentru acei pacienți cu comportamente în afara sferei îngrijirii cabinetului stomatologic;
 • livrează în condiții de siguranță și eficacitate sedarea prin inhalare ca adjuvant la îngrijirea dentară a copiilor și adolescenților – pentru a face față complicațiilor sau urgențelor alcătuiește și conduce o echipă dentară adecvată pentru administrarea sedării prin inhalare în siguranță și confort;
 • gestionează și facilitează tranziția de la servicii pediatrice la servicii adecvate pentru adulți.
Alte articole:   Octavian Jurma: Pentru prima dată în valul 4, viteza de vaccinare a depăşit viteza de infectare

Am stabilit, așadar, că este necesară o îngrijire orală specializată, pentru zâmbetul copilului tău.

Soluția cea mai eficientă, confortabilă și rapidă este o clinică stomatologică specializată în pediatrie, pentru că astfel vei avea la îndemână toate specializările necesare îngrijirii orale a copilului tău, sub același acoperiș. Vei avea acces la un plan de tratament și un tratament realizate eficient, într-un cadru multidisciplinar.

Brașovul se mândrește cu o asemenea clinică specializată în tratarea copiilor, Classmed Zâmbetul meu. Dar mai multe despre ea și cum am descoperit-o, am povestit AICI!

Este important ca fiecare dintre noi să facă parte din schimbare. Să creștem copii sănătoși, cu zâmbete minunate!

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.