blog-logo

Numărul autorizaţiilor de construire pentru clădiri rezidenţiale, în scădere, în luna ianuarie

Numărul autorizaţiilor de construire pentru clădiri rezidenţiale, în scădere, în luna ianuarie

În judeţul Braşov, în luna ianuarie 2021 s-au eliberat 71 autorizaţii de construire pentru clădiri rezidenţiale (exclusiv cele pentru colectivităţi), în scădere cu 2,7% faţă de luna decembrie 2020, și, respectiv, în creştere cu 47,9% faţă de luna ianuarie 2020.

În luna ianuarie 2021, din totalul autorizaţilor de construire pentru clădiri rezidenţiale 40,9% au fost eliberate în mediul urban şi 59,1% în mediul rural, arată datele Direcției de Statistică Brașov.

Ponderea autorizaţiilor pentru clădiri rezidenţiale din judeţul Braşov în ianuarie 2021, din totalul autorizaţiilor pentru clădiri rezidenţiale din România a fost de 2,8%.

Numărul de locuinţe din clădirile rezidenţiale autorizate (exclusiv cele pentru colectivităţi) în luna ianuarie 2021 a crescut cu 93,2% atât faţă de luna decembrie 2020, cât şi faţă de luna ianuarie 2020.

Alte articole:   Primăria Brașov a lansat apelul de proiecte pe Ghidul cultural

Ponderea locuinţelor din clădirile rezidenţiale autorizate (exclusiv cele pentru colectivităţi) din judeţul Braşov în ianuarie 2021, din totalul locuinţelor din clădirile rezidenţiale autorizate (exclusiv cele pentru colectivităţi) din România a fost de 2,3%.

Suprafaţa medie utilă a unei locuinţe din clădiri rezidenţiale pentru care s-a eliberat autorizaţie a scăzut de la 141 m2 în ianuarie 2020 la 104 m2 în ianuarie 2021.

Brașovul, locul I în Regiunea Centru la autorizații de construire

Judeţul Braşov, în luna ianuarie 2021 se situează în clasamentul descrescător pe ţară al judeţelor, după numărul de autorizaţii de construire pentru clădiri rezidenţiale eliberate pe locul 11, iar după suprafaţa utilă construită se situează pe locul 10.

Alte articole:   FOTO Artă din materiale reciclabile. Elevi brașoveni premiați de Comprest în cadrul "De la mic la mare reciclăm și desenăm"

La nivelul Regiunii Centru, judeţul Braşov ocupă locul 1 atât după numărul de autorizaţii de construire eliberate, şi după suprafaţa utilă construită. 

În luna ianuarie 2021 la nivel naţional, s-au eliberat 2.558 autorizaţii de construire pentru clădiri rezidenţiale, cu 237 mai multe faţă de luna decembrie 2020, respectiv, cu 972 mai puţine faţă de luna ianuarie 2020.

În luna ianuarie 2021, la nivel naţional, numărul de locuinţe din clădirile rezidenţiale autorizate (exclusiv cele pentru colectivităţi) a fost de 6.244, în creştere faţă de luna corespunzătoare din anul precedent cu 44,3%.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate