blog-logo

Ministrul Cîmpeanu propune o nouă schimbare pentru elevi: Examenele Naţionale rămân la datele planificate, iar semestrul II, prelungit cu o săptămână

Ministrul Cîmpeanu propune o nouă schimbare pentru elevi: Examenele Naţionale rămân la datele planificate, iar semestrul II, prelungit cu o săptămână

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a făcut noi precizări, la Digi24, despre structura anului școlar. Cîmpeanu susține că va propune încă o variantă și anume scurtarea cu doar o săptămână a semestrului al doilea, iar acest lucru va permite organizarea Evaluării Naţionale la datele inițiale, adică să înceapă pe 22 iunie.

Reacția ministrului Cîmpeanu vine după ce reprezentanții elevilor și cei ai părinților au criticat deciziile anunțate marți, și anume: vacanța de primăvară să fie prelungită, iar semestrul al doilea să se încheie pe 2 iulie, despre care spuneau că au fost luate fără consultarea partenerilor sociali.

„Mâine (n.r. – astăzi,25 martie), în cadrul Comitetului pentru Dialog Social, în care consultăm reprezentanţii profesorilor, elevilor, părinţilor, voi propune varianta reducerii cu o săptămână a celui de-al doilea semestru. Dacă această variantă va fi acceptată înseamnă că examenele naţionale vor rămâne exact aşa cum au fost planificate şi nu vom mai avea problema de predictibilitate.

Mai exact, Evaluarea Naţională pentru toţi elevii clasei a opta ar urma să înceapă pe data de 22 iunie, prima zi după sărbătoarea de Rusalii, şi pe parcursul a trei zile, 22, 23 24 iunie să se deruleze Evaluarea Naţională aşa cum a fost planificată, nicio modificare. Săptămâna următoare, începând cu data de 28 iunie, aşa cum a fost planificat să se deruleze Bacalaureatul. Această variantă are avantajul că nu modifică nimic din examenele naţionale. Are, de asemenea, avantajul, pot spune, că nu duce finalul anului şcolar pentru clasele de la clasa pregătitoare până la clasa a şaptea şi de la clasa a noua până la clasa a unsprezecea în afara lunii iunie”, a spus Cîmpeanu, la Digi24.

Această a doua variantă care va fi propusă joi ar înseamna o prelungire de o săptămână a semestrului al doilea.

„Ar însemna o prelungire de o săptămână, în loc să se încheie pe data de 18 iunie s-ar încheia pe 25 iunie. Având în vedere că este un an atipic, cred că putem să facem acest efort de compromis între nevoia de asigurare a protecţiei sanitare şi nevoia de educaţie. Este varianta cu care Ministerul Educaţiei se va prezenta mâine în Comitetul pentru Dialog Social. Dacă această variantă va fi agreată, oricum va trebui să decidem într-un fel, pentru că începutul vacanţei, data de 2 aprilie este foarte aproape”, a mai precizat Ministrul Educației.

Ministrul mai spune că nu este corect să se închidă școlile, pentru că în interiorul unităților de învățământ regulile sunt respectate.

Alte articole:   Primăria Brașov a lansat apelul de proiecte pe Ghidul cultural

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate