blog-logo

Junii au anunțat, cu surla, venirea primăverii VIDEO

Sunetul surlei s-a putut auzi, joi, în Scheii Braşovului, zona centrului istoric al oraşului, Junii braşoveni marcând astfel, de sărbătoarea Bunei Vestiri, venirea primăverii.

Obiceiul ieşirii cu surla, de Buna Vestire, este primul eveniment din an din seria celor organizate de junii braşoveni şi este păstrat cu sfinţenie şi transmis din generaţie în generaţie.

Aceasta este prima acţiune a junilor dintr-o serie de manifestări, care va culmina cu Parada Junilor din Duminica Tomii, pe 9 mai.

„După slujba de astăzi, de la Biserica Sfântul Nicolae din Scheii Brașovului, Junii Tineri se adună în Piața Unirii, acolo unde, în frunte cu surlașul, pornesc pe străzile cartierului vechi, pentru a vesti venirea primăverii. Traseul continuă către Troița Junilor Tineri de pe Coasta Prundului unde se sfârșește evenimentul. Evenimentul va fi mai restrans datorită pandemiei dar il vom puncta, repet, respectând masurile impuse de autorități, tradiția junilor merge mai departe”, a declarat Constantin Chicuș – președintele Uniunii Junilor din Șcheii Brașovului și Brașovul Vechi.

Alte articole:   Biciclist accidentat de un camion pe DN1

Cu acelaşi prilej, mai mulţi copii au participat la un concurs de bătut toaca, la Biserica Sf. Nicolae din Schei, după terminarea slujbei religioase.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate