blog-logo

Sorin Cîmpeanu: ,,Preșcolarii și copiii din clasele primare vor merge la școală până când localitatea intră în carantină ”

Sorin Cîmpeanu: ,,Preșcolarii și copiii din clasele primare vor merge la școală până când localitatea intră în carantină ”

Preșcolarii și copiii din clasele primare vor merge la școală până când localitatea intră în carantină chiar dacă s-a depășit incidența de 6 la mie, a anunțat, marți, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, potrivit g4media.ro.

Cîmpeanu a precizat că a stabilit împreună cu ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, modificarea ordinului care stabilește scenariile pentru școli.

Ministrul Educației a precizat că vor fi menținute cele trei scenarii, însă scenariul roșu nu se va limita la incidența de 3 până la 6 la mie, ci va fi de la 3 la mie până când localitatea intră în carantină.

În scenariul roșu, copiii merg la grădiniță și la școală cei din clasele primare.

Alte articole:   Siegfried Mureșean: UE va impune restricții dacă nu va fi reciprocitate din partea SUA pentru acordarea de vize pentru toți cetățenii europeni

Ministrul a precizat că se doreşte ca examenele naţionale să se desfăşoare cu prezenţă fizică, la datele stabilite, pentru a asigura predictibilitatea.

,,Având în vedere agravarea sistuaţiei epidemiologice, vom lua în considerare modificarea structurii anului şcolar, în aşa fel încât printr-o prelungire a vacanţei de primăvară să reprogramăm, dacă va fi cazul, examenele naţionale. Cert este că ne dorim ca ele să fie organizate cu prezenţă fizică, pentru a asigura relevanţa acestor examene naţionale”, a mai afirmat Sorin Cîmpeanu.

Sursa: g4media.ro

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.