blog-logo

Patriarhul Daniel anunță o platformă de sprijin pentru pictarea Catedralei Mântuirii Neamului

Patriarhul Daniel anunță o platformă de sprijin pentru pictarea Catedralei Mântuirii Neamului

Patriarhul Daniel a anunţat lansarea site-ului Pictamcatedrala.ro, o platformă de sprijin pentru pictarea Catedralei Naţionale.

Site-ul Pictamcatedrala.ro, care se doreşte „un instrument de vizualizare a picturii în ansamblu”, descrie lucrările deja realizate şi modalităţi de sprijin pentru continuarea proiectului de pictură a edificiului, relatează Agerpres.

„Suntem contemporani cu o lucrare mare, iar darul nostru este un dar pentru eternitate. Este o mare bucurie şi o mare şansă să fim contemporani cu această lucrare sfântă, care va dăinui peste veacuri ca laudă adusă lui Dumnezeu şi ca ocrotire a poporului român. Deja de multă vreme cei care ajută la construirea catedralei şi la pictarea ei sunt pomeniţi aici, la Catedrala Patriarhală Istorică, dar şi la noua catedrală, la Catedrala Naţională, sau Catedrala Mântuirii Neamului. Să ne ajute bunul Dumnezeu ca, privind icoanele frumoase ortodoxe din această biserică, să ne înălţăm mintea la frumuseţea cea netrecătoare, cerească, din Împărăţia lui Dumnezeu, pentru a ne bucura împreună cu îngerii şi cu Sfinţii”, a spus patriarhul la finalul predicii din Duminica Ortodoxiei, potrivit Agenţiei Basilica a Patriarhiei Române.

Noul site mai conţine ştiri despre stadiul lucrărilor, fotografii şi filmări din activitatea atelierului în care se pregătesc icoanele în mozaic înainte de montare, precum şi posibilitatea de a dona online.

Alte articole:   UNSAR: România, campioană la accidentele rutiere

În urmă cu o săptămână, primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat că instituția pe care o conduce nu va aloca în 2021 bani pentru construcția Catedralei Neamului.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!
  1. Interesant faptul ca biserica este tot mai deschisa la proiecte online…

    Reply
  2. Neculai ghindeal 26 martie 2021, 1:25 AM

    Sunt curios ce scrie-n Biblie despre BitCoin… Pentru că probabil așa vor fi făcute plățile de acum înainte.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.