blog-logo

Carnea de porc și de miel s-ar putea scumpi înaintea Paștelui

Carnea de porc și de miel s-ar putea scumpi înaintea Paștelui

Carnea de porc și de miel s-ar putea scumpi înaintea sărbătorilor pascale, anunță producătorii și unii comercianți, potrivit Știrile TVR.

Crescătorii de animale spun că, din cauza secetei de anul trecut, au cheltuit mai mult pe furaje, iar cererea de carne va crește brusc după perioada postului.

Aproape 70% din carnea de porc pe care o consumăm este din import. Fermele românești asigură doar o mică parte din necesarul de consum, după ce au fost decimate de pesta porcină africană, în ultimii trei ani și jumătate.

Acum, prețul la poarta fermei se apropie de 5 lei pe kilogram, cel mai mic din ultimii ani. Totul, din cauza importurilor ieftine. Fermierii spun că vând în pierdere, iar singura soluție pentru a rezista e să crească prețurile de sărbători.

Alte articole:   Cum arată strada Doamna Stanca din Făgăraș, după modernizare? (VIDEO)

Prețul kilogramului de carne de porc urcă la 9-10 lei după abatorizare. Iar în unele magazine aproape se dublează.

Și oierii iau în calcul scumpiri. Hrana animalelor costă mai mult din cauza secetei de anul trecut. Dacă în 2020, kilogramul de carne de miel, în carcasă, a costat 25 de lei, anul acesta se prefigurează un preţ cu 5 lei mai mare.

În schimb, crescătorii de păsări și comercianții care vând carne de pui și ouă dau asigurări că nu vor crește prețurile.

Nouă din zece români cumpără carne cel puțin o dată pe săptămână, conform unui sondaj. Carnea de porc și cea de pasăre rămân cele mai căutate.

Alte articole:   Campania „Fii și tu SALVATOR! Donează SÂNGE, dăruiește VIAȚĂ!", în februarie, la Brașov

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.