blog-logo

Industria pokerului online în România

Industria pokerului online în România

Pokerul este unul dintre cele mai populare jocuri din întreaga lume, iar notorietatea sa se află în creștere constantă. Pe tot întinsul globului, în jur de 100 de milioane de persoane joacă poker în cazinouri, în camere de poker sau, mai recent, pe platformele cazinourilor online.

Evoluția jocului de poker

Piața jocurilor de noroc online, unde se încadrează și pokerul, are un potențial fantastic de dezvoltare. Ea se situează în jurul valorii de 60 de miliarde de dolari anual, iar până în 2023 se preconizează ca această sumă va depăși 90 de miliarde de dolari.

De asemenea, numărul jucătorilor de poker la nivel global se află pe un trend ascendent. În  România, industria urmează tendințele apărute la nivel mondial.

Jocul de poker online este, însă, abia la începuturi. Până în 2003, pokerul online era practic inexistent, dar evoluția lui ulterioară a fost absolut fulminantă.

Pokerul online reprezintă un segment esențial al jocurilor de noroc online, atât prin prisma valorii totale a pieței, cât și prin faima și reputația bună de care se bucură acest joc. În plus, este jocul de cazino care aduce cele mai importante câștiguri jucătorilor.

Pokerul online în România

În România, jocurile de noroc online au primit un cadru legislativ abia în 2015, după câteva încercări eșuate de înființare a unor cazinouri online. Tot atunci s-a stabilit și Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc, singurul organism abilitat să controleze și să reglementeze această industrie.

Alte articole:   Peste 700 de mii de cereri unice de plată au fost depuse la APIA

Cererea tot mai ridicată pentru acest tip de joc a dus la deschiderea și licențierea mai multor cazinouri online, existând acum peste douăzeci de astfel de cazinouri online aprobate de ONJN. De asemenea, tot pe site-ul ONJN, vei găsi și o listă neagră a cazinourilor online care funcționează ilegal și pe care e bine să le eviți.

Avantajele jocului în cazinourile online

Cazinourile online au dus jocurile de noroc la un alt nivel, făcându-le accesibile pentru o gamă mult mai largă de persoane. Acestea oferă jucătorilor o serie de avantaje de necontestat, precum jocuri gratuite sau pe bani, bonusuri atractive de bun-venit, depuneri și retrageri rapide și ușoare în lei sau euro, dar și suport pentru clienți în limba română.

În plus, cazinourile online licențiate oferă un mediu sigur de joc, reglementat și dispun de măsuri de securitate de înaltă calitate.

Scena românească a pokerului este completată de cazinourile fizice și camerele de poker fizice și online, unde au loc, în mod regulat, turnee de poker cu premii. De asemenea, în România s-a format o comunitate puternică și activă de jucători de poker, care joacă și câștigă sute de mii de euro în mediul online.

Alte articole:   Brașovenii pot face doza a 4-a cu vaccinul Comirnaty produs de Pfizer

Internetul și impactul său asupra pokerului

Poate cel mai important factor care a dus la creșterea spectaculoasă a pokerului este impactul pe care l-a avut evoluția tehnologiei și, implicit, apariția internetului. Odată cu apariția internetului la scară largă, popularitatea pokerului a crescut, căci jucătorii se bucură de aceleași condiții de joc ca la partidele live, dar beneficiază și de o serie de avantaje în plus.

Pe internet este mult mai ușor și mai comod să joci, poți accesa oricând și de oriunde un cazino online sau o cameră de poker. Mai mult, poți juca concomitent la oricâte mese dorești, sporindu-ți astfel șansele de câștig.

Un alt aspect de luat în seamă este anonimitatea de care poți beneficia atunci când joci pe internet. Nu în ultimul rând, opțiunile de retragere sau depunere sunt destul de variate, iar moneda principală de tranzacționare este leul.

De la joc pentru imigranți la sport al minții

Cândva, pokerul era un joc rezervat imigranților săraci, iar prima partidă de poker s-a jucat acum aproximativ 200 de ani în New Orleans. Reputația pe care a avut-o pokerul de-a lungul timpului nu a fost una prea bună.

Pentru că jocul nu era suficient de bine înțeles sau studiat, opinia publică nu l-a văzut cu ochi prea buni o lungă perioadă de timp. Însă, tot mai mulți jucători au ajuns să-l practice, unii dintre ei devenind profesioniști și câștigând adevărate averi din poker.

Alte articole:   Centrul de greutate al grupului de luptă al NATO va fi la Cincu

Cu timpul, a devenit evident că pokerul este un joc unde priceperea depășește cu mult norocul, iar statutul său s-a schimbat. Pokerul este considerat acum un sport al minții, alături de șah și go și a fost chiar propus pentru includerea pe lista sporturilor olimpice.

Jucători renumiți de poker

Cei mai bogați jucători de poker din lume, precum Dan Bilzerian sau Sam Farha, au adunat averi de peste 100 de milioane de dolari.

Și România are jucători valoroși care au reușit să se impună pe scena mondială și să câștige sume impresionante din poker. Daniel Negreanu, canadianul de origine română, este un campion renumit și a adunat peste 21 de milioane de dolari în întreaga carieră.

Alți jucători români importanți sunt Alexandru Papazian, cu peste 3,5 milioane de dolari, sau Ionel Anton, care a câștigat 2 milioane de dolari din poker.

Iată, așadar, cum a reușit pokerul să urce atât de sigur și rapid în topul preferințelor românilor. Ascensiunea sa va continua, cu siguranță, și în anii următori atât la nivel global, cât și la nivel local.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.