blog-logo

În ultimele 24 de ore polițiștii au aplicat 136 de sancțiuni

În ultimele 24 de ore polițiștii au aplicat 136 de sancțiuni

La data de 18 martie 2021, polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov, alături de polițiști locali, au desfășurat noi acțiuni de verificare a respectării măsurilor impuse în contextul stării de alertă, în zone aglomerate, centre și societăți comerciale, piețe, terase, precum și în stațiile și mijloacele de transport în comun de pe raza județului Brașov.

Activitățile de verificare sunt adaptate permanent, în funcție de datele transmise de către Direcția de Sănătate Publică Brașov privind zonele unde există focare, în vederea limitării răspândirii virusului SARS-CoV-2.

Astfel, ieri, 18 martie 2021, polițiștii brașoveni au verificat 158 de locaţii, 79 de societăți comerciale și persoane fizice autorizate cu privire la respectarea măsurilor impuse în perioada stării de alertă și 5 operatori economici cu privire la organizarea programului de muncă.

Alte articole:   Polițiștii din Brașov au dat, vineri, amenzi în valoare totală de 9.200 de lei

De asemenea, au fost legitimate peste 3.400 de persoane, verificate 180 de mijloace de transport persoane și  peste 200 de autovehicule.  

Pentru abaterile constatate au fost aplicate 136 de sancțiuni contravenționale, dintre acestea 126 fiind aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, 9 aplicate persoanelor fizice pentru  nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea/libera circulație și 1 pentru nerespectarea măsurilor privind carantina/izolarea, valoarea totală a acestora fiind de aproximativ 5.000 lei.

Totodată, polițiștii au verificat peste 3.200 de persoane cu privire la respectarea măsurilor de izolare/carantină.

Pe parcursul desfășurărilor activităților, polițiștii brașoveni au intensificat activitățile informativ-preventive pentru conștientizarea cetățenilor cu privire la riscul la care se expun dacă nu sunt respectate măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică și au continuat activitățile de relaționare cu organizatorii de evenimente publice/private de pe raza de competență, în vederea transmiterii recomandărilor cu privire la respectarea măsurilor impuse pe timpul stării de alertă.

Alte articole:   50 de persoane infectate cu Covid-19 din județul Braşov sunt internate la ATI

Sănătatea și siguranța cetățenilor sunt prioritare tuturor instituțiilor cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, astfel că forțele de ordine vor desfășura permanent în această perioadă activități de verificare și instruire cu privire la respectarea prevederilor impuse pe perioada stării de alertă, pentru a proteja cetățenii și pentru a preveni răspândirea virusului SARS-CoV-2.

Solicităm tuturor cetățenilor să poarte masca de protecție, să păstreze distanțarea fizică,  să nu se expună la riscuri și să respecte toate normele legale în vigoare.

Suntem și vom fi prezenți pe raza întregului județ Brașov și aplicăm legea în litera și spiritul ei!

Numărul de telefon la care puteți sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID-19 este TELVERDE – 0800800165.

Alte articole:   Polițiștii din Brașov au dat, vineri, amenzi în valoare totală de 9.200 de lei

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.