blog-logo

FOTO Grup de turiști, salvat, după ce a rămas blocat în zăpadă, în zona Văii Seci

FOTO Grup de turiști, salvat, după ce a rămas blocat în zăpadă, în zona Văii Seci

Trei persoane au fost recuperate de salvamontiștii din Poiana Brașov după ce au rămas blocate în zăpadă, în zona Văii Seci.

Cele trei persoane s-au aventurat și au plecat să schieze în afara pârtiei amenajate și s-au rătăcit. Din cauza stratului mare de zăpadă, schiorii au rămas blocați și au avut nevoie de ajutor.

“Așa cum era de așteptat, stratul consistent de zăpadă a adus și o creștere a numărului de evenimente din afara pârtiei. Joi, 18 martie, Serviciul Public Local Salvamont Brasov a fost solicitat să intervină în 6 cazuri, implicând 8 persoane care s-au accidentat sau rătăcit, în timp ce practicau sporturile de iarnă pe pârtiile din Poiana Brașov și Masivul Postăvaru.

Vorbim și despre un caz, în care un grup de 3 persoane a plecat să schieze în afara pârtiei amenajate și s-a rătăcit. Din cauza stratului foarte gros de zăpadă, aceștia au rămas blocați în zona Văii Seci și au trebuit să fie evacuați de către salvamontiști”, au precizat salvamontiștii.

Salvamontiștii recomandă schiorilor să rămână doar pe pârtiile amenajate și să nu mai iasă de pe acestea, deoarece, facând acest lucru, se expun unor pericole inutile. Stratul de zăpadă proaspăt depus, chiar dacă este foarte consistent la acest moment, poate ascunde multe obstacole și pericole, iar posibilitatea de a se rătăci este foarte mare, mai ales dacă vorbim și de condiții meteo cu vizibilitate redusă, ca în cazul ceții, sau a ninsorii abundente.

Alte articole:   Cutremur de 3,5 grade în Vrancea, vineri seara

De la începutul sezonului de schi, salvamontiștii din Poiana Brașov au intervenit în 492 de cazuri, reprezentând 506 persoane care s-au accidentat, rătacit sau au trebuit să fie evacuate.

Foto: facebook.com/Salavamont Poiana Brasov

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate