blog-logo

Spital privat la Prejmer! Cine vrea să facă investiția?

Spital privat la Prejmer! Cine vrea să facă investiția?

Primarul comunei Prejmer, Mihai Apafi, a anunțat astăzi, într-o conferință de presă, că Primăria a primit o scrisoare de intenție referitoare la construirea unui spital privat în localitate.

Cei care doresc să realizeze spitalul sunt Banca Europeană de Investiții și două fonduri private de investiții. Edilul a precizat că a fost realizat Studiul de Oportunitate. Este vorba despre o clinică privată de recuperare, cu bază de tratament.

Valoarea totală estimată este de 280 de milioane de euro. „De ce la Prejmer, pentru că noi am fost foarte implicați în spiijinirea și aducerea investitorilor în comună, cea mai bună dovadă fiind parcul industrial privat, care are o posibilitate de extidendere pe încă 200 de hectare. Apoi, viitorul Aeroport este un alt argument, iar studii geo au arătat că se poate fora un puț pentru ape termale care sunt în zonă”, a declarat primarul Mihai Apafi.

Spitalul privat ar avea toate specializările medicale. Nu este stabilit un număr de paturi, care vor fi stabilite în urma unui Studiu de Fezabilitate.

Zona vizată nu este construită. În vechiul mandat, cînd la conducere erau fostul primar Șerban Todorică (acum vicepreședinte la Consiliul Județean) și viceprimarul Bogdan Loredan, a fost realizat un Planul Urbanistic Zonal pentru construcția de locuințe, pe o suprafață totală de circa 60 ha, cu piste de alergare, piste de biciclete, zone verzi, dar și funcțiuni complementare: spital, grădință / creșă, școală, pe o suprafață de 10 ha.

Apafi a precizat că discuțiile pe această temă s-au purtat încă din iunie 2020.

Foto: Arhivă

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.