blog-logo

publicitate

Marian Rasaliu, deputat PSD: „Sunt alături de toți angajații de la Compania Națională a Uraniului, care nu și-au primit banii de două luni!”

Marian Rasaliu, deputat PSD: „Sunt alături de toți angajații de la Compania Națională a Uraniului, care nu și-au primit banii de două luni!”

Deputatul PSD Marian Rasaliu trage un semnal de alarmă legat de situația dramatică în care se află angajații de la Compania Națională a Uraniului, care nu și-au primit drepturile salariale de 2 luni.

„Este inadmisibil ca în fiecare zi să aibă loc proteste în țară, iar cei de la guvernare să nu facă nimic. Oamenii sunt disperați. Sunt alături de toți angajații de la Compania Națională a Uraniului. Cinci angajați de la CNU Feldioara se află în greva foamei și peste 100 de mineri de la exploatările de uraniu de la Crucea și Botușana refuză să iasă din subteran fiindcă nu și-au primit salariile de 2 luni. Mai mult decât atât, nu au fost primite nici bonurile de masă aferente anului 2020 și celor trei luni din 2021. Angajații de la CNU Feldioara se plâng că nu au primit nici cei 15 lei /zi, reprezentând norma de alimentație de protecție. Există și un proces deschis de sindicaliști și salariați pentru bonurile de masă restante din perioada 2017-2019. Vorbim totuși de o grupă de muncă specială.

Nu este normal ca acești oameni să nu își primească salariile, contravaloarea alimentației de protecție și bonurile de masă restante. Nu revendică altceva decât munca pe care au prestat-o și nu a fost remunerată! Domnilor guvernanți, puneți-vă în locul acestor oameni, cu familii de întreținut! Cum ați rezista?

Din poate promisiunile făcute de cei din conducerea Ministerului Energiei, nimic nu s-a concretizat. Salvarea Companiei Naționale a Uraniului nu este o prioritate pentru actuala guvernare.” a declarat parlamentarul Marian Rasaliu.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.