blog-logo

Comisia de Circulație a avizat trei proiecte, între care traficul din zona AFI

Comisia de Circulație a avizat trei proiecte, între care traficul din zona AFI

Comisia de Circulaţie din cadrul Primăriei Brașov, a avizat în şedinţa de marți, 16 martie, mai multe proiecte, privind traficul din municipiu.

Astfel, Comisia de Circulație a aprobat următoarele propuneri de reglementare a circulației pe domeniul public:

 1. Amplasare semafor în sensul giratoriu Calea București – Bd. 15 Noiembrie – Str. Toamnei – Str. Zizinului, pentru stocarea, în zona sensului giratoriu, între intersecția cu str. Toamnei și cea cu b-dul 15 Noiembrie, a autovehiculelor care vin dinspre Calea București sau Zizinului și vor să întoarcă înspre Calea București.

În acest moment, autovehiculele care întorc în sensul giratoriu, blochează accesul celor de pe 15 Noiembrie atât înspre str. Zizinului, cât și spre Calea București, ceea ce creează blocaje foarte mari la orele de vârf.

Alte articole:   Cutremurul din Turcia nu s-a simţit în cantonamentul echipei FC Braşov

Pentru a se evita blocarea sensului giratoriu, în acest segment vor fi montați senzori de trafic, astfel încât, în momentul în care numărul mașinilor stocate ajunge la limită, automat se va face verde pentru autovehiculele din sens.

Acest semafor va fi corelat cu cel de pe 15 Noiembrie.

2. Pentru a se evita producerea de accidente în zona mall-ului AFI, între sensul giratoriu si intrarea la AFI se vor monta separatoare de sens, între banda 3 și 4, astfel încât cei care vin dinspre b-dul M. Kogălniceanu să nu mai poată tăia toate benzile pentru a intra la AFI, ci, vor fi nevoiți să facă sensul giratoriu ca să poata intra în parcarea subterană de la AFI .

Alte articole:   Pătrașcu: „Bugetarea proiectelor propuse de către PSD, o victorie în primul rând pentru brașoveni”

3. A fost avizată și propunerea privind schimbarea de sens pe str. M. Weiss, tronsonul cuprins între str. N. Bălcescu și str. Castelului.

După finalizarea lucrărilor de semnalizare orizontală și verticală, se va reveni la vechiul sens de circulație, dinspre str. Castelului spre str. N. Bălcescu (în acest moment sensul este dinspre Bălcescu spre Castelului).

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.