blog-logo

O nouă expoziție la Muzeul ,,Casa Mureșenilor” din Brașov

O nouă expoziție la Muzeul ,,Casa Mureșenilor” din Brașov

Joi, 18 martie 2021, ora 16.00, la Muzeul ,,Casa Mureșenilor” va avea loc deschiderea oficial a expoziției intitulate „Mari aviatori brașoveni”.

Expoziția este un omagiu adus unor mari personalități brașovene din domeniul aviației și astronauticii. Toți acești aviatori s-au remarcat prin pasiune pentru aviație, curaj, tărie de caracter și perseverență, dând aviației române, mai ales în prima parte a secolului XX, dar și după aceea, performanțe comparabile cu cele ale unor țări mult mai dezvoltate din punct de vedere economic și tehnologic.

Mulți dintre eroii prezenți în expoziție au avut performanțe unice pe plan mondial în zborurile de întreceri acrobatice, în diferite alte concursuri aeriene, în raiduri continentale sau intercontinentale, în războaiele de apărare a țării și în cucerirea spațiului cosmic.

Alte articole:   Mobilizare pentru aderarea României la spațiul Schengen, în fața sediului Consiliului UE, organizată de PES activists România

Publicul larg și în special tinerii care doresc să devină aviatori trebuie să știe că aviația este o profesie de excepție, în care se pot realiza doar cei care i se dedică trup și suflet. Faptele acestor mari aviatori brașoveni servesc drept exemplu de conduită morală și de înaltă competență profesională.

Personalitățile prezente în expoziție sunt: comandorul Ioan Milu, comandorul Emil Droc, comandorul Eugeniu Pârvulescu, comandorul Dan Valentin Vizanty, inginerul aviator Alexandru Frim, comandorul Ioan Peneș, comandorul Miron Rândetean și generalul-locotenent (r) inginer Dumitru Dorin Prunariu.

Expoziția cuprinde panouri foto-documentare, bunuri de patrimoniu care au aparținut aviatorilor, combinezoane de zbor, machete de elicoptere, avioane și rachete, precum și instalații multimedia.

Alte articole:   Jandarmii din Brașov au dat, în luna noiembrie, peste 200 de sancțiuni

La vernisaj vor fi prezenți generalul-locotenent (r) ing. Dumitru Dorin Prunariu, primul cosmonaut român care a zburat în spațiul cosmic și comandorul Miron Rândetean, cel mai longeviv pilot de încercare elicoptere, care a părăsit manșa la vârsta de 70 de ani.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate