blog-logo

Noaptea, ca hoții: Cîțu l-a demis pe Octav Bjoza

Noaptea, ca hoții: Cîțu l-a demis pe Octav Bjoza

Decizie radicală şi reacţie extrem de dură a premierului Florin Cîţu. Şeful de la Palatul Victoria a decis să dea afară un om extrem de important din Executiv în ciuda faptului că unii lideri PNL s-au opus cu vehemenţă. 

Florin Cîţu, a luat o decizie radicală. L-a dat la o parte pe subsecretarul de stat Octav Bjoza, președinte al Asociației Foştilor Deţinuţi Politici și Victime ale Dictaturii din România.

Florin Cîţu, explicaţii dure

În ciuda faptului că mai mulţi lideri PNL l-au contrat şi i-au cerut să revină asupra deciziei, Cîţu a fost de neclintit. A venit şi cu explicaţii în urma deciziei luate.

 „O societate democratică și civilizată, cum este România, rămâne ferm angajată în condamnarea Holocaustului și a oricărei forme de stigmatizare etnică, socială sau religioasă.

Este angajamentul fără echivoc al statului român, iar în calitate de prim-ministru, îl voi apăra cu toată convingerea.

A pune în discuție dimensiunile Holocaustului și a încerca să pui pe umerii comunității evreiești aducerea comunismului în România este nu doar o încercare de a mistifica istoria, ci și un gest periculos pentru valorile democratice.

Mai mult, încercarea de a justifica și de a aduce argumente pentru ca urmașii criminalilor de război, naziștilor sau fasciștilor, să beneficieze de drepturi din partea statului român (prevăzute de Legea nr.232/2020) este un afront și o mare nedreptate față de toți cei care au suferit din cauza ororilor comunismului și Holocaustului.

O asemenea atitudine a unui demnitar al statului român este extrem de periculoasă pentru valorile democratice câștigate și apărate cu multe sacrificii în ultimii zeci de ani. Este o abordare incompatibilă cu statutul de membru al echipei noastre guvernamentale și de înalt responsabil al Guvernului României.

Din aceste motive, am decis demiterea subsecretarului de stat Octav Bjoza, președinte al Asociației Foştilor Deţinuţi Politici și Victime ale Dictaturii din România”, a transmis Florin Cîțu, într-un comunicat de presă.

Alte articole:   Expoziție documentară la Aula Sergiu T. Chiriacescu

Atac dur la adresa lui Cîţu

După această decizie a premierului, parlamentarul PNL, Daniel Gheorghe, l-a somat pe Cîţu să revină şi să-l reinstaleze în funcţie pe venerabilul Octav Bjoza. Mai mult, Daniel Gheorghe spune că şeful Executivului a luat această decizie noaptea ca hoţii.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.