blog-logo

Polițiștii au dat, în ultimele 24 de ore, 223 de sancțiuni

Polițiștii au dat, în ultimele 24 de ore, 223 de sancțiuni

La data de 14 martie 2021, polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov, alături de polițiști locali, au desfășurat noi acțiuni de verificare a respectării măsurilor impuse în contextul stării de alertă, în zone aglomerate, centre și societăți comerciale, piețe, terase, precum și în stațiile și mijloacele de transport în comun de pe raza județului Brașov.

Activitățile de verificare sunt adaptate permanent, în funcție de datele transmise de către Direcția de Sănătate Publică Brașov privind zonele unde există focare, în vederea limitării răspândirii virusului SARS-CoV-2.

Astfel, ieri, 14 martie a.c., polițiștii brașoveni au verificat 138 de locaţii, 77 de societăți comerciale și persoane fizice autorizate cu privire la respectarea măsurilor impuse în perioada stării de alertă și 4 operatori economici cu privire la organizarea programului de muncă.

Alte articole:   Bradul de Crăciun din Piața Sfatului, printre cei mai frumoși din Europa

De asemenea, au fost legitimate aproximativ 3.200 de persoane, peste 200 de mijloace de transport persoane și  aproximativ 300 de autovehicule.  

Pentru abaterile constatate au fost aplicate 223 de sancțiuni contravenționale, dintre acestea 200 fiind aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, 21 aplicate persoanelor fizice pentru  nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea/libera circulație și 2 pentru nerespectarea măsurilor privind carantina/izolarea,  valoarea totală a acestora fiind de 13.000 lei.

Totodată, polițiștii au verificat aproximativ 3.000 de persoane cu privire la respectarea măsurilor de izolare/carantină.

La data de 14 martie 2021, a fost înregistrat 1 apel TEL VERDE pentru semnalări de nerespectare a măsurilor stabilite în context COVID-19.

Alte articole:   Coronavirus: Ghimbav și Sânpetru, singurele localități cu incidența de peste 3 la mia de locuitori

Pe parcursul desfășurărilor activităților, polițiștii brașoveni au intensificat activitățile informativ-preventive pentru conștientizarea cetățenilor cu privire la riscul la care se expun dacă nu sunt respectate măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică și au continuat activitățile de relaționare cu organizatorii de evenimente publice/private de pe raza de competență, în vederea transmiterii recomandărilor cu privire la respectarea măsurilor impuse pe timpul stării de alertă.

Sănătatea și siguranța cetățenilor sunt prioritare tuturor instituțiilor cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, astfel că forțele de ordine vor desfășura permanent în această perioadă activități de verificare și instruire cu privire la respectarea prevederilor impuse pe perioada stării de alertă, pentru a proteja cetățenii și pentru a preveni răspândirea virusului SARS-CoV-2.

Alte articole:   Intabularea cartierului Electroprecizia a fost finalizată

Solicităm tuturor cetățenilor să poarte masca de protecție, să păstreze distanțarea fizică,  să nu se expună la riscuri și să respecte toate normele legale în vigoare.

Numărul de telefon la care puteți sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID-19 este TELVERDE – 0800800165.

Suntem și vom fi prezenți pe raza întregului județ Brașov și aplicăm legea în litera și spiritul ei!

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate

De top în Brașov