blog-logo

publicitate

Lucian Pătrașcu, consilier local PSD Brașov: „O zi pe săptămână sau weekend-ul cu transport gratuit pentru brașoveni”

Lucian Pătrașcu, consilier local PSD Brașov: „O zi pe săptămână sau weekend-ul cu transport gratuit pentru brașoveni”

Liderul grupului consilierilor locali PSD Brașov, Lucian Pătrașcu, reiterează ideea lansată în urmă cu un an de zile, conform căreia brașovenii să beneficieze de transport în comun gratuit, o zi pe săptămână sau în weekend.

Având în vedere aglomerația de pe anumite artere principale din Brașov, dar și nivelul de poluare, propun colegilor din Consiliul Local luarea unor măsuri concrete și rapide care să ducă la transformarea Brașovului într-un adevărat oraș verde și fără poluare. Prima măsură identificată de mine în calitate de consilier local vizează transportul local. Brașovenii trebuie să beneficieze de cât mai multe oportunități și facilități din partea municipalității. Așa cum explicam într-o conferință de presă anterioară, acum un an de zile, când am cerut transport public, gratuit, în fiecare weekend, este necesară această măsură pentru a încuraja mersul pe jos și implicit o stare mai bună de sănătate, dar și pentru a contribui la combaterea fenomenului de poluare, de care se plâng foarte mulți brașoveni. Voi propune inițierea unui proiect de hotărâre prin care să implementăm la Brașov, o zi pe săptămână sau chiar întreg weekend-ul, în care brașovenii să beneficieze de transport gratuit pe mijloacele de transport în comun. Impactul bugetar nu poate fi atât de mare, mai ales că deja municipalitatea plătește subvenții societății de transport. Plus că, dacă într-adevăr dorim să încurajăm mersul cu mijloacele de transport în comun, atunci trebuie să luăm și măsuri concrete care să ducă la așa ceva.” a declarat Lucian Pătrașcu

Alte articole:   CNAIR: Traficul rutier va fi monitorizat până în luna noiembrie 2022 

Pătrașcu speră ca toți colegii consilieri, dar și Executivul Primăriei, să susțină această inițiativă și ca proiectul să fie votat, cât mai repede, în plenul ședinței de Consiliu Local.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.