blog-logo

Consilierii locali PSD Brașov: Echipa de fotbal Corona trebuie să meargă mai departe. Nu vom vota desființarea ei!

Consilierii locali PSD Brașov: Echipa de fotbal Corona trebuie să meargă mai departe. Nu vom vota desființarea ei!

Grupul consilierilor locali ai PSD Brașov reacționează cu privire la proiectul de hotărâre de pe ordinea de zi a ședinței de îndată a Consiliului Local, conform căruia primarul Allen Coliban inițiază desființarea echipei de seniori a clubului CSM Corona.

„Atunci când ni se va cere votul cu privire la soarta echipei de fotbal, categoric ne vom opune desființării acesteia, decizia propusă astăzi fiind una total greșită. De ce se dorește desființarea acestei echipe, în sistem de urgență, chiar astăzi, când începe campionatul și deja sunt programate meciuri? Municipalitatea ar trebui să se gândească la susținerea sportului, performanței în sport și nicidecum la desființare. Se dorește descurajarea oricărei inițiative în sport, lucru la care noi, consilierii locali PSD, nu vom participa. Ba mai mult, prin faptul că s-a ales acest moment, când echipa performează într-un campionat, când aceștia s-au antrenat și pregătit pentru competiție, denotă lipsa de respect și empatie față de jucători și antrenori. Sper că domnul primar s-a gândit și la consecințele de ordin juridic ale acestei propuneri. Prin această măsură li se îngrădește dreptul la muncă jucătorilor și antrenorilor, aceștia neputând să se mai transfere la alte echipe, perioada de transfer fiind deja încheiată. Cine va plăti despăgubiri sau salarii sau penalități având în vedere că aceștia au contracte în desfășurare? Cine va plăti eventualele sancțiuni din partea Federației Române de Fotbal? Să nu uităm nici de partea financiară, care nu este deloc de neglijat, investiții care s-au făcut an de an pentru susținerea acestei echipe. O echipă care a avut performanțe. Așadar, nu vom susține desființarea echipei de fotbal Corona Brașov și niciun fel de astfel de inițiative menite să descurajeze brașovenii și pe cei care își doresc să facă performanță în sport”, spune Lucian Pătrașcu, liderul grupului de consilieri locali PSD Brașov

Alte articole:   Orașul recreat de artiști brașoveni, într-un nou eveniment al proiectului „Re:Imagine Brașov”

Ba mai mult, Lucian Pătrașcu cere mai multă transparență cu privire la subiectele de interes pentru brașoveni.

„Știm bine că acest mod al ședințelor de îndată este ca un pumn în gură, fără a mai putea avea discuții sau timp de gândire. De ce nu a pus subiectul desființării echipei de fotbal în dezbatere publică sau ca proiect de hotărâre într-una din ședințele ordinare, din lunile anterioare- decembrie, ianuarie, februarie, atunci când am fi avut timp să ascultăm mai multe puncte de vedere? Domnul primar trebuie să își schimbe acest mod de lucru și îl anunț că nu vom mai fi de acord cu acest sistem de urgență, acolo unde ar putea fi timp suficient de dezbatere”, adaugă consilierul local.

Alte articole:   Ministerul Finanţelor propune plafonarea tarifelor RCA la nivelul din februarie 2023

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.