blog-logo

459 de incidente pe pârtiile din Poiana Brașov, de la deschiderea sezonului de schi!

459 de incidente pe pârtiile din Poiana Brașov, de la deschiderea sezonului de schi!

Serviciul Public Local Salvamont Brasov a fost solicitat sa intervina, ieri, la două cazuri in care persoanele s-au accidentat in timp ce practicau sporturile de iarna in Poiana Brasov si Masivul Postavaru.

Salvatorii montani ajunsi la locul solicitarii au acordat persoanelor accidentate primul ajutor si le-au coborat la baza muntelui. Ambele persoane au fost predate echipajelor SMURD, care le-au transportat catre unitatatile spitalicesti, pentru investigatii suplimentare.

Multe dintre aceste accidente ar putea fi evitate, daca echipamentul ar fi servisat si reglat corespunzator. Adresati-va unui centru de inchirieri sau de servisare autorizat, pentru reglarea legaturilor, astfel incat, in cazul unui soc sau a unei suprasolicitari, sa elibereze piciorul, protejandu-l si prevenind accidentarea.

Totodata, va reamintim ca la acest moment partiile sunt acoperite, in cea mai mare masura, cu zapada artificiala, care are o consistenta foarte dura si care toceste repede canturile schiurilor, facandu-le greu de controlat. In aceste conditii, servisati schiurile periodic si ascutiti canturile, ori de cate ori simtiti ca nu mai tin.

De la inceputul sezonului de schi, salvamontistii din Poiana Brasov au intervenit in 459 de cazuri, reprezentand 471 de persoane care s-au accidentat, ratacit sau au trebuit sa fie evacuate. Practicarea sporturilor de iarna presupune responsabilitate, atat pentru siguranta proprie, cat si pentru a celor din jur!

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate