blog-logo

Vicepremierul Dan Barna: Nu avem în plan un lockdown general

Vicepremierul Dan Barna: Nu avem în plan un lockdown general

Vicepremierul Dan Barna a declarat, luni seară, la postul public de televiziune TVR 1, că Guvernul nu are, în acest moment, în plan niciun lockdown sistemic, general.

Potrivit acestuia, Executivul va adopta noi măsuri pentru prevenirea extinderii pandemiei de COVID-19, însă a subliniat că măsurile nu vor fi radicale.

“Suntem în faţa valului 3. E clar lucrul acesta. Avem tulpina britanică identificată, prezentă. E clar că nu poţi să blochezi această răspândire. Cum trecem peste asta depinde foarte mult de noi. S-a observat, din păcate, şi la nivelul populaţiei, o relaxare şi un sentiment că gata, am scăpat.

Iată, vedem că nu am scăpat şi cifrele, chiar dacă unii indicatori par stabili, vedem presiune pe sistemul ATI ceea ce ne confirmă că lucrurile sunt departe de a fi trecut. Or, din această perspectivă, vor mai fi necesare nişte măsuri tocmai pentru a nu face şi nu avem în plan niciun lockdown sistemic, general. Acesta nu e pe masă în momentele acestea şi nu intenţionăm să îl decidem.

Nu poţi nici să fii radical. Radical înseamnă să închizi tot şi te asiguri că îţi scade… Nu poţi să faci asta, pentru că oamenii trebuie să meargă la muncă, pentru că oamenii trebuie să poată să îşi cumpere alimentele esenţiale şi lucrurile de care au nevoie”, a precizat Dan Barna, luni seară, la TVR, potrivit Agerpres.

Vicepremierul a adăugat că „România a reuşit să treacă relativ decent prin această situaţie, în pandemie, pentru că a luat măsurile cumva mai devreme”.

Alte articole:   Brașovul va avea peste 1.000 de camere de supraveghere

Paşaportul COVID ar putea deveni obligatoriu

În ceea ce privește implementarea unui pașaport COVID, vicepremierul Barna a admis că acesta ar putea deveni obligatoriu şi a spus că introducerea obligativităţii acestui document „se va întâmpla în mod organic pentru că oamenii vor dori să călătorească”.

Se va întâmpla în mod organic, pentru că oamenii vor dori să călătorească şi sunt state care pe bună dreptate vor… Şi noi ne dorim să nu mai ţinem în carantină toţi turiştii sau oamenii de afaceri care vin. Dacă oamenii pot să îţi dovedească că sunt vaccinaţi, că au testul făcut, atunci poţi să… are o logică. O să vedem până la urmă formula tehnică la care se va ajunge, dar ideea este să ne adaptăm la această pandemie tocmai prin aceste instrumente în care cei care şi-au asumat vaccinarea sau cei care au şi test şi vaccinare pot să vină”, a afirmat Barna.

Alte articole:   Se închide o rampă de deşeuri din Braşov

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.