blog-logo

Pacienții cu transplant și cei aflați pe lista de așteptare au prioritate la vaccinare

Pacienții cu transplant și cei aflați pe lista de așteptare au prioritate la vaccinare

Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 I(CNCAV) transmite că a emis vineri o Instrucțiune pentru a veni în sprijinul pacienților cu transplant sau aflați pe lista de așteptare pentru transplant.

Astfel, persoanele care au făcut un transplant sau urmează să efectueze unul și care intră în Etapa a II-a vor avea prioritate la vacinarea împotriva COVID-19.

De asemenea, inclusiv însoțitorii/persoanele care au aceeași adresă de domiciliu cu acestea se vor putea imuniza.

Pentru vaccinarea acestei categorii de bolnavi cronici împotriva COVID-19 se va utiliza produsul a cărui schemă de vaccinare se realizează în cel mai scurt interval de timp între doza 1 și doza 2, adică Pfizer/BioNTech.

Alte articole:   Campanie de sterilizare și microcipare gratuită a câinilor, în mai multe localități din județul Brașov

Vaccinarea împotriva COVID-19 poate fi efectuată după un consult medical prealabil: înainte de transplant, în cazul pacienților aflati pe lista de așteptare pentru transplant sau la șase luni după transplant.

Centrele de transplant întocmesc listele cu persoanele prioritare la vaccinare

Pacienții care sunt transplantați sau se află pe lista de așteptare pentru transplant pot declara pe proprie răspundere și datele persoanelor care locuiesc la același domiciliu, respectiv însoțitorii acestora, pentru a fi incluși pe lista celor care solicită vaccinarea, după caz.

Centrele de vaccinare vor înregistra persoanele din această categorie de bolnavi cronici care se prezintă pentru vaccinare în Registrul electronic național de vaccinări precum și persoanele care locuiesc la aceeași adresă cu pacientul.

Alte articole:   Traficul de minori, sclavia, tortura și proxenetismul devin infracțiuni imprescriptibile

Astfel, persoanele respective se pot vaccina în centrul de vaccinare la care sunt arondate, fără a fi necesară o programare în platforma informatică, sens în care reprezentanții centrelor de transplant trebuie să informeze centrul de vaccinare cu 72 de ore înainte de data la care persoanele doresc să se vaccineze și să pună la dispoziție și lista nominală a celor care solicită vaccinarea.

În centrul de vaccinare, la efectuarea triajului medical, conform procedurilor, persoanele vor prezenta documentul de identitate valid, care să ateste că domiciliază la aceeași adresă cu pacientul transplantat sau care se află pe lista de așteptare.

Documentul poate fi consultat AICI.

Alte articole:   Criterii noi de carantinare a localităților: nivelul de testare COVID devine factor principal, alături de rata de incidență și gradul de ocupare a paturilor din spitale și secțiile ATI

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate