blog-logo

Elevii din clasele a VIII-a şi a XII-a vor merge la școală fizic și în scenariul roșu

Elevii din clasele a VIII-a şi a XII-a vor merge la școală fizic și în scenariul roșu

Ministrul Educației și cel al Sănătății au ajuns la un acord pentru ca elevii din clasele terminale – a opta și a douăsprezeceasă – meargă fizic la școală și în scenariul roșu.

Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) a decis ca este permisă continuarea studiilor cu prezență fizică la școală pentru elevii din anii terminali, în condițiile stabilite prin ordin comun al ministrului Educației și cel al Sănătății, dar doar în zonele unde incidența cumulată la 14 zile nu depășește 6 la mia de locuitori.

„Se abilitează Ministerul Educației și Cercetării și Ministerul Sănătății în vederea modificării Ordinului comun nr. 3235/93/04.02.2021 pentru aprobarea măsurilor de organizare a activității în cadrul unităților/instituțiilor de învățământ în condiții de siguranță epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS- CoV-2, în sensul participării fizice la cursuri, a elevilor din clasele a VIII-a, a XII-a, a XIII-a și a celor din anii terminali din învățământul profesional și postliceal, indiferent de scenariul în care se află localitatea, dar fără a depăși rata de incidență cumulată în ultimele 14 zile de 6/1.000 de locuitori”, se precizează în textul hotărârii.

Urmează ca astăzi să fie actualizat ordinul comun privind regulile de deschidere a școlilor în format fizic.

Alte articole:   Cartea de identitate electronică nu e obligatorie, dar nu se poate călători în străinătate fără ea

Documentul poate fi consultat AICI.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate