blog-logo

Polițiștii au dat, miercuri, 149 de amenzi

Polițiștii au dat, miercuri, 149 de amenzi

La data de 03 martie 2021, în intervalul orar 15.30 – 18.30, polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov au organizat și desfășurat pe raza municipiului Brașov și Stațiunii Poiana Brașov, în zonele aglomerate, respectiv în zona supermarketurilor, piețelor, spitalelor și centrelor comerciale, o acțiune cu efective mărite, ce a avut ca scop verificarea respectării de către conducătorii auto a normelor legale prevăzute de Legea nr. 448/2006 privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap.

Printre obiectivele acțiunii s-au numărat:

Identificarea conducătorilor auto care parchează fără drept autovehiculele pe locurile destinate persoanelor cu dizabilități;

Verificarea legalității privind utilizarea cardurilor de parcare gratuită de către persoanele însoțitoare a persoanelor cu dizabilități;

Verificarea respectării prevederilor Legii nr. 55/2020;

Prevenirea și combaterea faptelor contravenționale și a infracțiunilor.

În cadrul acțiunii au fost angrenate 39 de efective de poliție, au fost legitimate 285 de persoane și verificate 145 de autovehicule, fiind invitate la sediul poliției 21 de persoane, în vederea clarificării unor aspecte, ce nu au putut fi stabilite pe loc.

În urma abaterilor constatate, polițiștii brașoveni au aplicat 149 de sancțiuni contravenționale, dintre acestea 55 fiind pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 448/2006 privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, 84 pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 55/2020, 6 pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. 195/2002 Rep. privind circulația pe drumurile publice și 4 pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 61/1991, în valoare de aproximativ 43.600 lei.

Reamintim faptul că, scopul tuturor activităților desfășurate de către polițiștii brașoveni nu este acela de a aplica sancțiuni contravenționale, dar nu va fi tolerată nicio abatere de la lege!

Adoptați o conduită responsabilă și respectați prevederile legale!

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate