blog-logo

Orele de sport în aer liber se pot desfășura fără mască de protecție

Orele de sport în aer liber se pot desfășura fără mască de protecție

Ministerul Sănătății nu este de acord cu renunțarea la masca de protecție în timpul orelor de Educație Fizică din interior, dar activitățile sportive din aer liber se pot desfășura fără mască, cu respectarea distanței dintre elevi.

Ministerul Sănătăţii anunţă că susţine în continuare purtarea măştii în timpul activităţilor sportive care se desfăşoară în interior. Totodată, activităţile sportive în aer liber se pot desfăşura fără purtarea măştii de protecţie, cu respectarea distanţei fizice recomandate între elevi.

Astfel, ministrul Sănătăţii Vlad Voiculescu îi răspunde ministrului Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, în ceea ce priveşte propunerile de completare a Ordinului ministrului Educaţiei şi ministrului Sănătăţii nr. 3.235/93/4.2.2021 pentru aprobarea măsurilor de organizare a activităţii în cadrul unităţilor/instituţiilor de învăţământ în condiţii de siguranţă epidemiologică referitoare la purtarea măştilor de protecţie în timpul activităţilor sportive, potrivit Mediafax.

Alte articole:   Vaccinurile Pfizer și Moderna s-ar putea administra în trei doze

Cei de la MS spun că au ţinut cont, în decizia lor de incidenţa în creştere a cazurilor de la reluarea cursurilor în format fizic; de creşterea cazurilor pozitive COVID-19 în rândul cadrelor didactice de la reluarea orelor de clasă şi a numărului claselor/grupelor suspendate, conform datelor oficiale şi de numărul în creştere de infectări cu SARS-Cov-2, noua varianta UK – linia genetică B.1.1.7, precum şi repartiţia lor geografică extinsă pe tot teritoriul României, cu rata de transmitere şi contagiozitate crescută la copii.

De asemenea, reprezentanţii MS subliniază că în timpul efortului fizic creşte mult eliminarea de aerosoli ce pot vehicula SARS-CoV-2 de la un bolnav la o persoană receptivă, implicit riscul de transmitere, iar măsura relaxării purtării măştilor în timpul orelor de sport ar zădărnici efortul susţinut de a purta mască în timpul tuturor celorlalte activităţi şcolare.

Alte articole:   Cartea de identitate electronică nu e obligatorie, dar nu se poate călători în străinătate fără ea

Ministerul Sănătății precizează, totodată, că mai multe ţări au luat decizia sistării complet a activităţilor sportive.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate