blog-logo

Muzeul „Casa Mureșenilor”, provocare inedită pentru brașoveni: Transformările orașului

Muzeul „Casa Mureșenilor”, provocare inedită pentru brașoveni: Transformările orașului

Muzeul „Casa Mureșenilor” aniversează 183 de ani de la apariția primului ziar politic și cultural al românilor din Transilvania, „Gazeta de Transilvania”, apărut în 12 martie 1838, la Brașov. Pentru a marca acest moment, Muzeul „Casa Mureșenilor” invită brașovenii să prezinte transformările orașului de-a lungul timpului.

Muzeul „Casa Mureșenilor” din Brașov vă invită până în data de 11 martie 2021, ora 14.00, să trimiteți un articol de presă/eseu cu următoarele teme: viața cotidiană în perioada comunistă, perioada de după 1990 la Brașov și în țară, copilăria de altădată, reforme și schimbări în mentalul colectiv, criza economică din 2008-2010 și pandemia 2020-2021.

Alte articole:   Brașovul, cea mai mare creştere a câştigului salarial mediu net, din Regiunea Centru

De asemenea, pot fi trimise și colaje cu fotografii de epocă ce ilustrează viața cotidiană, transformările orașului și chiar aspecte de viață privată.

Invitația este adresată tuturor categoriilor de vârstă, inclusiv jurnaliștilor din Brașov, indiferent dacă activează online sau la radio, TV sau presă scrisă.

Materialele se vor trimite pe adresa de mail: casa.muresenilor@gmail.com, cu specificația „Aniversarea Gazetei Transilvaniei 1838-2021”.

Cele mai apreciate materiale vor fi distribuite pe pagina de Facebook a muzeului.

În data de 12 martie 2021, muzeul îl are ca invitat pe jurnalistul Ioan Popa, va prezenta publicațiile „Drum nou”, „Astra” și informații din cel mai vechi ziar al românilor ardeleni, „Gazeta de Transilvania”, apărut în 12 martie 1838.

Alte articole:   ÎN DIRECT Ce spune Consiliul Județean despre proiectul Sistem de Management Integrat al Deşeurilor

Pentru informații suplimentare legate de acest eveniment online, puteți apela la Șef serviciu istorie-literatură, Ovidiu Savu, telefon: 0268477864.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate