blog-logo

Ionuţ Sorin Banciu, numit în funcţia de secretar de stat la Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor

Ionuţ Sorin Banciu, numit în funcţia de secretar de stat la Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor

Echipa de conducere a Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor (MMAP) a fost completată cu un nou secretar de stat, în persoana lui Ionuţ Sorin Banciu, specializat în domeniul silviculturii, a anunţat instituţia, pe Facebook.

Născut la Zărneşti, în judeţul Braşov, Banciu a urmat de cursurile Facultăţii de Silvicultură din cadrul Universităţii Transilvania din Braşov, pe care a absolvit-o în anul 2003. În anul 2011 a finalizat un program de Master în Managementul Ecosistemelor forestiere în cadrul Universităţii Transilvania.

Potrivit ministerului de resort, noul secretar de stat a lucrat, de-a lungul carierei, în mai multe domenii conexe silviculturii, ocupând diferite funcţii în cadrul Ocolului Silvic Bucegi-Piatra Craiului şi al Regiei Publice Locale a Pădurilor Piatra Craiului, unde a fost Director Tehnic până în anul 2017.

Alte articole:   Mai sunt doar câteva zile pentru ridicarea tichetelor „Dar din suflet pentru seniori“

Începând din anul 2014, a colaborat ca auditor independent cu un organism de certificare a pădurilor din Bristol (Marea Britanie), unde a derulat proceduri de audit pentru certificare forestieră a unor ocoale silvice din România, iar din 2015 a lucrat în calitate de expert independent în poziţia de consultant pentru companii private şi ocoale silvice asigurând asistenţă tehnică pentru implementarea cerinţelor Regulamentului European privind lemnul care a intrat în vigoare în anul 2013.

Totodată, în urmă cu cinci ani, Ionuţ Sorin Banciu a lucrat la Ministerul Mediului, unde fost responsabil cu implementarea Regulamentului European privind lemnul la nivel naţional, în calitate de consilier al secretarului de stat pentru Păduri.

Alte articole:   VIDEO S-a deschis prima parcare de Bun-Simț Turistic, pe DN1, între Brașov și Prahova

În anul 2017, acesta a fost Coordonator Regional al Programului pentru păduri în cadrul organizaţiei WWF Programul Dunăre Carpaţi (actualmente WWF Europa Centrală şi de Est) în cadrul căreia a coordonat o echipă de experţi forestieri cu activitate în cinci ţări (România, Bulgaria, Ucraina, Ungaria şi Slovacia).

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate