blog-logo

Primarul din Sânpetru, incompatibil?!

Primarul din Sânpetru, incompatibil?!

Primarul comunei Sânpetru, Marian Arhire, se pare că se află în incompatibilitate cu funcția administrativă pe care o deține. Această informație a fost vehiculată în ședința de plen a Consiliului Local Sânpetru din 25 februarie.

La acea dată, fostul viceprimar al comunei din mandatul trecut, liberalul Sebastian Poiană, l-a interpelat pe edil asupra stării de incompatbilitate. A fost un schimb tăios de replici, mai mult la nervi, dar situaţia a rămas „ca în tren”. Poiană avea la îndemână o soluţie mult mai simplă: îşi sesiza prefectul pe linie de partid, dar a preferat spectacolul politicianist…

Vedeţi imaginile de mai jos:

Totuşi, acuzaţia nu este una care să rămână fără urmări.

Iată declaraţia de interese a primarului Arhire, unde precizează că el deţine 100% Întreprinderea Individuală ce-i poartă numele.

Conform Registrului Comerţului, această persoană juridică este încă activă…

Alte articole:   Incendiu în Brașov azi-dimineață. O bătrână a decedat

Ce spune Legea administraţiei publice locale, referitoare la situaţiile de incompatibilitate ale aleşilor locali, care se regăsesc şi în „Ghidul privind de incompatibilităţile şi conflictele de interese”, publicat de Secretariatul General al Guvernului AICI. După cum puteţi citi, faptul că firma nu ar avea activitate nu este o excepţie de la starea de incompatibilitate.

Art. 87

(1) Funcția de primar și viceprimar, primar general și viceprimar al municipiului București, președinte și vicepreședinte al consiliului județean este incompatibilă cu:

 • a) funcția de consilier local
 • b) funcția de prefect sau subprefect;
 • c) calitatea de funcționar public sau angajat cu contract individual de muncă, indiferent de durata acestuia;
 • d) funcția de președinte, vicepreședinte, director general, director, manager, administrator, membru al consiliului de administrație ori cenzor sau orice funcție de conducere ori de execuție la societățile comerciale, inclusiv băncile sau alte instituții de credit, societățile de asigurare și cele financiare, la regiile autonome de interes național sau local, la companiile și societățile naționale, precum și la instituțiile publice;
 • e) funcția de președinte sau de secretar al adunărilor generale ale acționarilor sau asociaților la o societate comercială
 • f) funcția de reprezentant al unității administrativ-teritoriale în adunările generale ale societăților comerciale de interes local sau de reprezentant al statului în adunarea generală a unei societăți comerciale de interes național;
 • g) calitatea de comerciant persoană fizică;
 • h) calitatea de membru al unui grup de interes economic;
 • i) calitatea de deputat sau senator;
 • j) funcția de ministru, secretar de stat, subsecretar de stat sau o altă funcție asimilată acestora;
 • k) orice alte funcții publice sau activități remunerate, în țară sau în străinătate, cu excepția funcției de cadru didactic sau a funcțiilor în cadrul unor asociații, fundații sau alte organizații neguvernamentale
Alte articole:   Mircea Ilie, cel mai bătrân călușar din Râșnov s-a stins din viață la vârsta de 93 de ani

(2) Primarii și viceprimarii, primarul general și viceprimarii municipiului București nu pot deține, pe durata exercitării mandatului, funcția de consilier județean

(3) Primarii și viceprimarii, primarul general și viceprimarii municipiului București pot exercita funcții sau activități în domeniul didactic, al cercetării științifice și al creației literar-artistice. (Cum activitatea primarului Arhire este în domeniul agenţiilor de publicitate, nu prea se încadrează la excepţii – n.a.)

Newsbv.ro a solicitat un punct de vedere asupra acestui subiect Agenţiei Naţionale de Integritate şi Prefecturii Braşov.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!
 1. poiana câine ce ești ! Latri de pe margine,ești în stare de orice sa mai lungi un os !
  Ia verificați forma skysoft sa vedeți incompatibilitate pt poiana!

  Reply
 2. vine primavara si lui Poiana ii este dor de o toaletare si un pic de taiat iarba la preturi astronomice date catre cumnat. Poate vreti sa scrieti cate sute de mii de lei s-au scurs din primarie pe taiat frunze la caini, incasati de PIMVLAMAT SRL. Zeama pentru tantari/furnici, pietruire fictiva, dezapezire data unei firme al carei actionar era o femeie de 70 de ani, pietruire fictiva, calculatoare luate la suprapret, telefoane , tonere . etc Fi-mi-ar scarba de acest ipocrit analfabet.

  Reply
 3. Poiana PNL si Dinulescu PSD anul 2021 consilieri locali, un vocabular greu de tolerat
  https://www.youtube.com/watch?v=5K0VzLEpPOY

  Reply
 4. Daca e incompatibil sa plateasca dar…….. Poiana trebuie sa taca si daca are un gram de onoare sa se retraga: de la spaga negociata in primarie pana la Tudose/kadas si la clanul croitoru ( unu este condamnat pentru furt si violare de domiciu’ C.. L.. )ce au capusat bugetul Comunei Sanpetru prin tot felul de firme Sendyana actionar tudose liviu gigi ( la momentul contractelor peste 9 mil. lei) , Helix Ls srl – Liviu tudose gigi 140 mi lei Struqrive -Croitoru Maria- asfaltare intabulari la preturi imense, AVASCAD – KRONPASS – VM MEYER CONS peste 500 mii lei omul din umbra sebastian Nanu condamnat pentru conducere fara permis si pentru alcool. Du-te Acasa .

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate