blog-logo

Poliția Locală vrea o anchetă la Poliția Locală

Poliția Locală vrea o anchetă la Poliția Locală

Conducerea Poliţiei Locale Braşov va sesiza organele de cercetare penală privind posibila fraudare a concursului organizat, săptămâna trecută, pentru testarea personalului propriu.

Reacţia conducerii instituţiei aflată în subordinea municipalităţii braşovene vine în contextul în care, în mediul online, au apărut, în spațiul public, imagini de la examenele pe care le susțin polițiștii locali ca urmare a restructurării anunțate de conducerea Primrăiei, în urma căruia 12 lucrători ar urma să fie concediaţi.

„În urma analizei bazate pe declaraţiile, verbale şi scrise, date de participanţii la organizarea şi desfăşurarea concursului, deşi nu există probe directe care să conducă la concluzia existenţei unor cazuri de fraudare a examenului, însă constatând că există unele suspiciuni rezonabile care ar putea genera o situaţie de neîncredere în corectitudinea concursului, directorul Poliţiei Locale Braşov a luat hotărârea de a sesiza organele de cercetare penală pentru efectuarea de verificări potrivit prevederilor legale”, a transmis, miercuri, Poliţia Locală Braşov.

Alte articole:   Acrobați de ocazie, amendați de Poliția Locală

Concursul a fost organizat în baza unei hotărâri a Consiliului Local Braşov, adoptată recent şi care prevede obligativitatea ca toţi poliţiştii locali braşoveni să participe la această testare, scopul fiind ca cei mai slabi 12 lucrători să fie concediaţi.

Pe de altă parte, sindicatul polițiștilor locali brașoveni, afiliat la Federaţia Columna, a solicitat instanţei suspendarea şi, ulterior, anularea hotărârii CL Braşov privind organizarea concursului, care ar fi ilegală în condiţiile în care în timpul stării de alertă nu se pot face restructurări sau concedieri.

Primul termen de judecată în acest proces este pe 9 martie.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Primăriei Braşov, Sorin Toarcea, procedura de testare a angajaţilor din Poliţia Locală va continua, în data de 9 şi, respectiv, 25 martie, urmând să fie testaţi angajaţii care, din motive medicale, nu s-au putut prezenta la examenele din perioada 24-25 februarie, iar în data de 10 martie va avea loc concursul pentru postul de şef birou la Biroul de organizare misiuni monitorizare şcoli.

Alte articole:   Pătrașcu - FC Brașov, gaură neagră la buget. Ce investiții s-ar putea face cu banii alocați în fiecare sezon

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.