blog-logo

Sorin Cîmpeanu va propune ca elevii din clasele a VIII-a şi a XII-a să meargă la şcoală şi în scenariul roşu

Sorin Cîmpeanu va propune ca elevii din clasele a VIII-a şi a XII-a să meargă la şcoală şi în scenariul roşu

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu a anunțat sâmbătă seara, la Realitatea PLUS, că va propune ca elevii din anii terminali, din clasele a VIII-a și a XII-a, să meargă în mod fizic la cursuri și în cazul în care școala intră în scenariul roșu.

Sorin Cîmpeanu a motivat că examenele naționale vor fi cu prezență fizică, iar o posibilă evaluare în sistem online ar putea da naștere la fraudă.

„Regulile de distanțare și prudența trebuie respectate. În același timp, pentru acele școli care vor intra în scenariul roșu și care nu vor mai permite accesul elevilor din clasele terminale, a VIII-a și a XII-a, vom insista, vom propune pentru cei care sunt în măsură să aprobe aceste propuneri pe care Ministerul Educației le va face, ca măcar elevii claselor a VIII-a și a XII-a să poată merge să meargă la școală pentru că vor avea examene naționale”, a spus Sorin Cîmpeanu, referindu-se la cazul în care școlile trebuie să se închidă și să treacă la predarea online, în scenariul roșu.

Ministrul Educației a precizat că examenele naționale vor fi susținute cu prezență fizică pentru a nu da posibilitatea de fraudă.

“Examenele naționale vor fi cu prezență fizică, deci vor trebui să fie foarte bine pregătiți. Ați văzut ce se întâmplă cu acele cazuri evaluare în online care au dat posibilitatea de fraudă, deci nu vrem ca aceste lucruri să se repete”, a mai declarat ministrul Educației, sâmbătă seară, la Realitatea PLUS.

O decizie privind posibilitatea ca elevii din clasele a VIII-a și a XII-a să meargă în mod fizic la cursuri și în cazul în care localitatea intră în scenariul roșu va fi luată „cât mai curând”, a mai spus ministrul Educației.

Alte articole:   Peste 64.000 de doze de vaccin Pfizer BioNTech ajung la Centrul Regional de Depozitare Brașov

În acest context, Consiliul Naţional al Elevilor (CNE) a reacționat spunând că ar fi iresponsabilă o eventuală decizie ca elevii din clasele a VIII-a şi a XII-a să meargă fizic la şcoală chiar și în situația în care localitatea ar fi în scenariul roșu.

CNE arată, într-un comunicat de presă, că, potrivit rezultatelor ultimei consultări în care peste 750 de unităţi de învăţământ au furnizat informaţii despre măsurile igienico-sanitare existente, 50,1% dintre şcoli nu dispun de dotări sanitare de bază (apă curentă, săpun, hârtie igienică), iar 43,4% dintre sălile de clasă nu sunt aerisite şi dezinfectate corespunzător.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Alte articole:   Valeriu Gheorghiţă: Începând de marţi, vom avea circa 80.000 de persoane vaccinate zilnic
Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate