blog-logo

Peste 24.500 de doze de vaccin Pfizer BioNTech ajung la Centrul Regional de Depozitare Brașov

Peste 24.500 de doze de vaccin Pfizer BioNTech ajung la Centrul Regional de Depozitare Brașov

O nouă tranșă de doze de vaccin produs de Pfizer BioNTech, va ajunge astăzi în România. Tranșa cuprinde peste 200.000 de doze, dintre care peste 24.500 vor ajunge la Centrul Regional de Depozitare Brașov.

Potrivit Comitetului Național de Coordonare a Activității de Vaccinare (CNCAV) luni sosește în România o nouă tranșă de vaccin de la Pfizer BioNTech care constă în 214.110 doze.

Vaccinurile vor fi livrate pe cale aeriană, pe aeroporturile din Otopeni, Cluj-Napoca și Timișoara. Transportul către centrele de stocare este asigurat de firma producătoare, inclusiv pe cale terestră.

Vaccinurile sunt transportate în condiții optime de siguranță, în containere speciale, cu gheață carbonică și folie etanșă.

Alte articole:   Haosul din Ministerul Sănătății, devoalat după demiterea lui Vlad Voiculescu și a Andreei Moldovan

Dozele de vaccin vor fi distribuite în centrele din țară după cum urmează:

  • Centrul Național de Stocare București: 60.840 de doze
  • Centrul Regional de Depozitare Brașov ajung 24.570 de doze
  • Centrul Regional de Depozitare Cluj – 28.080 de doze
  • Centrul Regional de Depozitare Constanța – 24.570 de doze
  • Centrul Regional de Depozitare Craiova – 23.400 de doze
  • Centrul Regional de Depozitare Iași – 28.080 doze
  • Centrul Regional de Depozitare Timișoara – 24.570 de doze.

În centrele de vaccinare se vor utiliza atât doze recepționate de România în tranșa curentă, cât și în tranșele anterioare, pe baza solicitărilor transmise la Centrul Național și centrele regionale de depozitare, prin direcțiile de sănătate publică județene și cea a municipiului București.

Alte articole:   Cîțu: Slujba de Înviere, oficiată în afara bsericii. Restricții eliminate în localități cu peste 60% de persoane vaccinate

Potrivit CNCAV, din 27 februarie se pot programa la vaccinare cu serul Pfizer BioNTech, conform Strategiei naționale de vaccinare împotriva COVID-19, persoanele cu boli cronice, cu vârste peste 65 de ani și persoanele cu dizabilități.

Modalitățile de programare la vaccinare sunt cele deja cunoscute, respectiv individual, prin aparținători sau prin direcțiile de asistență socială de la nivelul primăriilor, prin intermediul platformei electronice, a medicului de familie/curant, cât și prin call-center, la numărul unic 021.414.44.25 sau la numerele de suport destinate fiecărui județ în parte, disponibile pe platforma de informare: https://vaccinare-covid.gov.ro.

Conform calendarului de livrare, următoarea tranșă de vaccin ar urma sa fie adusă în România peste o săptămână, pe 8 martie, iar la acest moment se așteaptă confirmarea oficială în acest sens din partea firmei producătoare.

Alte articole:   CFR Călători anunță promoții și suplimentarea numărului de trenuri pentru minivacanţa de 1 Mai şi Paşte

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate