blog-logo

Marian Rasaliu, contre cu Ludovic Orban, pe tema construirii de camioane

Marian Rasaliu, contre cu Ludovic Orban, pe tema construirii de camioane

Deputatul PSD Marian Rasaliu, a avut o replică la o postare pe Facebook a fostului premier Ludovic Orban, pe care l-a acuzat că, deși este brașovean și este la putere, a uitat de Fabrica Roman S.A.

Orban a scris, în urmă cu câteva zile, despre o întâlnire cu reprezentanții IVECO, „o companie care a decis, într-o perioadă dificilă, legată de pandemia de coronavirus, să investească în țara noastră. Eforturile guvernului PNL de a menține economia românească pe un trend ascendent au avut ca efect pozitiv încrederea investitorilor de a-și lansa noi proiecte în România. Am apreciat faptul că IVECO a început, recent, construcția unei fabrici de camioane în Dâmbovița, unde va asambla camioanele pentru armata României, o investiţie de aproximativ 50 de milioane de euro, și care va crea în primă fază 200 de locuri de muncă directe în această capacitate de producţie. Am fost bucuros să aflu de la reprezentanții companiei că doresc să își intensifice prezența în România, inclusiv prin deschiderea unui Birou Regional în țara noastră. Prioritatea actualei coaliții de guvernare o reprezintă investițiile, singura șansă de dezvoltare a României”.

În replică, Rasaliu i-a scris: „Exista o fabrica de camioane Roman SA la Brasov! Camioane militare si civile se produc integral la noi in tara, bine le-ar prinde si celor de acolo putina atentie din partea Dvs. Sunt acele camioane care au construit România. Se pare ca moștenirea noastra industrială a fost îngropată de turismul acesta de «asamblare». Asta da «dezvoltare»”.

Ulterior, Rasaliu a detaliat subiectul într-o conferință de presă: „Brașovenii care lucrează aici au nevoie de susținerea industriei românești. Să faci o hală nouă în care să asamblezi camioane venite din altă parte, în loc să încurajezi industria locală, mi se pare o lipsă totală de patriotism”, a concluzionat deputatul Marian Rasaliu.

Alte articole:   Accident pe strada Hărmanului, duminică noapte

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Foto: Arhivă, Video: Pagina de Facebook PSD Brasov

Distribuie dacă îți place!
 1. Neculai Ghindeal 2 martie 2021, 9:48 AM

  «Să faci o hală nouă în care să asamblezi camioane venite din altă parte, în loc să încurajezi industria locală, mi se pare o lipsă totală de patriotism»

  Vorba bancului: «mai ușor cu patriotismul dom’ Rasaliu că depășiți granițele țării!» Da’ guvernările PSD-iste din ultimii 30 de ani ce-au păzit? L-au lăsat pe Ion Neculae să-și facă de cap cu fabrica de camioane, s-o pună pe butuci în timp ce el devenea multimilionar și nu li s-a părut nimic suspect?

  Dar mai ales, să nu uităm de faimoasa clasă muncitoare care a refuzat oferta directorului de la Mercedes, care venise cu Țiriac la Brașov, să facă camioane, cu condiția să se reducă personalul de la 20.000 la 13.000. Binențeles că muncitorimea românească s-a simțit ofensată, că ea voia de fapt să facă autoturisme de lux Mercedes, nu camioane. Ca să nu pomenesc de faptul că reducerea cu o treime a forței de muncă era inacceptabilă. Așa că au așteptat și alte oferte și mai așteaptă și-n ziua de azi.

  Morala? Ce-i în mână nu-i minciună. Zi bogdaproste cu ce ți se oferă și ciocul mic că-i competiția dracului în lumea asta mare și nici nu-ți dai seama când rămâi pe drumuri.

  Apropo dom’ Rasaliu, că mi-am adus aminte: cum e cu autostrada Pitești-Sibiu pe care Renault o voia cu tot dinadinsul făcută până-n 2020? Știți, Renault care produce 5% din PIB-ul României și căruia Ponta i-a promis c-o să fie făcută fie ce-o fi. Autostradă la care a lucrat talentatul ministru al transporturilor Șova, da’ și-au dat toți seama că-i prost și borfaș (dacă nu mă înșel a făcut și nițică pușcarie pentru alte ciordeli), și care pe urmă i-a fost transferată faimosului Ioan Rus, membru al grupului de intelectuali de la Cluj, care în prima ședință făcea poante ieftine și proaste, până l-a pus Ponta la punct… Ei, dom’ Rasaliu? Aud? Că suntem deja în 2021 și-s doar cioturi făcute, ca la papuași!

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.