blog-logo

Fără ATV-uri în Parcul Național Piatra Craiului și zona Fundata-Moieciu

Fără ATV-uri în Parcul Național Piatra Craiului și zona Fundata-Moieciu

Parcul Național Piatra Craiului, dar și în zona Moieciu-Fundata, caravanele de ATV-uri străbat drumurile comunale și pădurile în care nu ar trebui să intre, fac fum, gălăgie și sperie animalele sălbatice.

Directorul Administraţiei Parcului Naţional Piatra Craiului, Mircea Vergheleț, spue că „Am avut, de curând, niște probleme mari cu circulația ATV-urilor. Pe de o parte, au fost câțiva utilizatori ai acestor mijloace de transport care au pătruns în parc. Au trecut de niște bariere și i-am surprins cu ajutorul turiștilor și a unor camere de supraveghere care ne transmit imagini în timp real. Cu sprijinul colegilor de la Jandarmeria Montană și de la Postul de Poliție din Bran am reușit să-i identificăm și să-i sancționăm”.

Și edilii din Moieciu vor să pună capăt escapadelor gălăgioase și poluante pe patru roți. Astfel, Consiliul Local a hotărât interzicerea accesului acestor vehicule în scop turistic pe toate drumurile comunale din zona Moieciu, inclusiv în zonele Măgura și Peștera, care sunt incluse parțial în Parcul Național Piatra Craiului.

Alte articole:   Gheorghe Ialomițianu, despre activitatea lui Allen Coliban și despre o eventuală susținere a acestuia la un nou mandat

Viceprimarul comunei Moieciu, Gheorghe Darie, a declarat: „Fenomenul a luat amploare fantastică și deja au venit presiuni din partea locuitorilor pentru că nu le mai suportă. S-a emis Hotărâre de Consiliu Local prin care, pe drumurile comunale, vicinale, aflate în administrarea comunei Moieciu este interzisă circulația ATV-urilor în scop turistic, comercial, excepție făcând localnicii care se deplasează în interes propriu”.

Pe de altă parte, trebuie precizat faptul că există și o lege care intezice accesul motoarelor în pădure. Amenzile pentru intrarea cu ATV-ul în pădure sunt între 2.000 şi 5.000 de lei. Potrivit Legii 46/2008, accesul public în pădure este permis numai în zone amenajate şi pe trasee marcate în acest sens.

Alte articole:   Colegiul Medicilor cere suplimentarea numărului de locuri la rezidenţiat pentru medicină de familie

Un alt articol de lege prevede că accesul public în pădure cu autovehicule, motociclete, ATV-uri sau mopede este interzis, cu excepţia activităţilor sportive, de recreere şi turism, care se pot practica numai cu acordul proprietarului sau al administratorului pădurilor proprietate publică a statului.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.