blog-logo

Șoferi băuți la volan, prinși de polițiști

Șoferi băuți la volan, prinși de polițiști

Polițiști din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Hoghiz efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de “conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și “conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

În fapt, la data de 27 februarie 2021, în jurul orei 01.00, polițiștii au depistat în trafic un tânăr, în vârstă de 21 ani, care conducea un autovehicul pe DN13, pe raza localității Bunești din județul Brașov, în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice.

Procedându-se la testarea conducătorului auto din punct de vedere al prezenței alcoolului în aerul expirat rezultatul a fost 0,53 mg/l alcool pur. În consecință, acesta a fost condus la o unitate medicală autorizată pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

În urma verificării documentelor personale și ale autovehiculului condus în baza de date a Poliției Române, polițiștii au constatat faptul că tânărul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

În cauză, cercetările sunt continuate în cadrul dosarului penal constituit, instrumentat sub coordonarea unității de parchet competente, în care se va propune soluție legală la finalizarea cercetărilor.

La data de 26 februarie 2021, în jurul orei 19.15, Poliția Municipiului Săcele a fost sesizată prin apelul unic de urgență 112 cu privire la producerea unui eveniment rutier, soldat doar cu pagube materiale, fiind implicat numai un autovehicul, pe strada Câmpului din municipiul Săcele, județul Brașov.

Polițiștii au identificat conducătorul auto ca fiind un bărbat, în vârstă de 60 ani, iar la testarea acestuia din punct de vedere al prezenței alcoolului în aerul expirat rezultatul a fost 1,16 mg/l alcool pur. Prin urmare, acesta a fost condus la o unitate medicală autorizată pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

 În cauză, s-a întocmit dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de “conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, instrumentat sub coordonarea unității de parchet competente, în care se va propune soluție legală la finalizarea cercetărilor, a declarat comisar Alina Ivan, purtător de cuvânt al I.P.J. Brașov.

Alte articole:   Incidența cazurilor de COVID-19 este 3,51 în municipiul Brașov și 2,84 în județ

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate