blog-logo

Noi centre de vaccinare se deschid în județul Brașov pentru imunizarea cu vaccinul Pfizer/BioNTech

Noi centre de vaccinare se deschid în județul Brașov pentru imunizarea cu vaccinul Pfizer/BioNTech

Începând de luni, 1 martie , 130 de cabinete noi devin operaționale la nivel național pentru imunizarea cu vaccinul produs de compania Pfizer/BioNTech.

156.000 de persoane se vor putea vaccina în următoarele 20 de zile, în aceste cabinete, anunță Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19. Capacitatea de vaccinare a fiecărui cabinet este de 60 de persoane pe zi.

În județul Brașov vor funcționa 4 asemenea fluxuri de vaccinare cu serul Pfizer/BioNTech, după cum urmează:

  • 1 flux în municipiul Brașov, în incinta CATTIA, str. Institutului, nr.35;
  • 1 flux în orașul Zărnești, la Clubul Pensionarilor, str. Ciucaș nr. 22
  • 1 flux în orașul Rupea, în incinta Casei de Cultură, str. Republicii, nr. 120
  • 1 flux în orașul Victoria, în incinta Spitalului Victoria, str. Băii, nr. 2
Alte articole:   Ministerul Sănătății susține că pastilele cu iod vor fi distribuite după încheierea campaniei de informare 

Programarea pentru vaccinare se va putea realiza începând de mâine, 27 februarie a.c., și se adresează persoanelor vulnerabile care, potrivit Strategiei naționale de vaccinare împotriva COVID-19, fac parte din Etapa a II-a, respectiv persoanele cu boli cronice, cu vârste peste 65 de ani și persoanele cu dizabilități.

Modalitățile de programare la vaccinare sunt cele deja cunoscute, respectiv individual, prin aparținători sau prin direcțiile de asistență socială de la nivelul primăriilor, prin intermediul platformei electronice, a medicului de familie/ curant, cât și prin call center, la numărul unic 021.414.44.25 sau la numerele de suport destinate fiecărui județ în parte, disponibile pe platforma de informare: https://vaccinare-covid.gov.ro/

Alte articole:   Marius Budăi, despre plafonarea preţurilor la alimentele de bază: Se discută despre unele „scenarii” 

Totodată, acțiunea de imunizare a personalului didactic continuă la nivel național, până la data de 10 martie a.c., precum și vaccinarea persoanelor nedeplasabile, care fac dializă, din centrele rezidențiale, medico-sociale și a persoanelor fără adăpost.

În paralel, continuă programarea persoanelor înscrise în procesul de imunizare cu vaccinul produs de compania Oxford/AstraZeneca

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.