blog-logo

FOTO Turiști blocați în Masivul Postăvaru, după închiderea instalațiilor de transport pe cablu

FOTO Turiști blocați în Masivul Postăvaru, după închiderea instalațiilor de transport pe cablu

Salvamontiştii din Poiana Braşov au fost solicitaţi să intervină vineri, în cazul mai multor persoane care s-au accidentat sau au rămas blocate în timp ce practicau sporturile de iarnă pe pârtiile de schi sau săniuş din Poiana Braşov şi Masivul Postăvaru.

Vineri, 26.02.2021, Serviciul Public Local Salvamont Brasov a fost solicitat să intervină în 4 cazuri, implicând 5 persoane care s-au accidentat sau au rămas blocate, în timp ce practicau sporturile de iarnă pe pârtiile din Poiana Brașov și Masivul Postăvaru.

Salvatorii montani ajunși la locul solicitării au acordat persoanelor accidentate primul ajutor și apoi le-au coborât în siguranță la baza muntelui.

Într-un caz a fost nevoie și de intervenția echipajului SMURD, care a transportat persoana accidentată la unitatea spitalicească, pentru mai multe investigații.

“Pentru a nu mai ramâne blocați pe masiv, recomandăm turiștilor să se intereseze în prealabil de programul de funcționare a instalațiilor de transport pe cablu și să nu mai plece în drumeție la ore târzii”, transmite Salvamont Poiana Brașov.

Totodată, salvamontiștii recomandă schiorilor începători:

  • să apeleze întotdeauna la un instructor de schi autorizat
  • să rămână pe pârtiile de începători, respectiv pârtia Bradu și pârtia Stadion
  • să nu mai urce în masiv aproape de ora închiderii instalațiilor de transport pe cablu, pentru a putea coborî cu ele în caz de nevoie.
Alte articole:   Marian Rasaliu: ,,În loc să se certe, membrii coaliției ar trebui să își îndrepte atenția spre mediul privat, pus la pământ de pandemie, în lipsa sprijinului financiar promis de către stat''

De la începutul sezonului de schi salvamontiștii din Poiana Brașov au intervenit în 402 cazuri, reprezentând 414 persoane care s-au accidentat, rătăcit sau au trebuit sa fie evacuate.

Practicarea sporturilor de iarnă presupune responsabilitate, atât pentru siguranța proprie, cât și pentru a celor din jur!

Foto: Salvamont Poiana Brasov

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate