blog-logo

ANM: Iarna revine de la 1 martie. Vânt puternic, în weekend

ANM: Iarna revine de la 1 martie. Vânt puternic, în weekend

După temperaturi de 22 de grade, iarna revine în 1 martie, anunță directorul Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), Elena Mateescu.

De la temperaturile de peste 20 de grade din ultimele două zile, care au reprezentat cele mai ridicate valori pentru o zi de 25 și, respectiv, de 26 februarie, vremea va înregistra o schimbare radicală.

În prima zi de martie, iarna va reveni însă, a declarat la Digi24, Elena Mateescu.

„Joi și vineri am avut recorduri la nivelurile maxime și minime. Vineri, la 17 stații meteo am avut cele mai ridicate valori din perspectiva minimelor pentru o zi de 26 februarie. Ieri, la zece stații meteo au fost cele mai ridicate valori ale temperaturilor maxime pentru o zi de 25 februarie. (…) Acest sfârșit de săptămână va aduce vreme în răcire în cea mai mare parte a țării. La munte, la peste 1.500 de metri va ninge, iar vântul va sufla cu până la 90 de km pe oră”, a spus directorul ANM.

Iarna revine pentru puțină vreme și chiar și pentru prima zi de martie.

Alte articole:   Primăria Brașov a lansat apelul de proiecte pe Ghidul cultural

Sunt diferențe mari de temperatură într-un timp foarte scurt. Tot sezonul de iarnă a fost caracterizat de aceste alternanțe de vreme foarte călduroasă urmată de intervale cu valori coborâte față de cele specifice perioadei.

“De marți intrăm în încălzire treptată, când vom avea maxime de 11- 12 grade. Miercuri, valorile vor crește spre 15 – 17 grade Celsius spre finele săptămânii viitoare în cea mai mare parte a țării.”, a explicat Elena Mateescu.

Directorul ANM a precizat că o analiză preliminară asupra iernii 2020 – 2021 arată că aceasta a fost a patra cea mai călduroasă din istoria măsurătorilor climatologice din țara noastră.

Vânt puternic în toată țara și ninsori la munte

Alte articole:   Accident cu 3 victime, în Brașov

Vremea intră într-un proces de răcire și va ridica probleme începând de sâmbătă până luni. Meteorologii anunță vânt puternic în toată țara și ninsori la munte.

În intervalul vineri ora 6:00 – sâmbătă ora 12:00 va fi în vigoare o informare meteo emisă vineri.

Din a doua parte a nopții de vineri spre sâmbătă, vântul se va intensifica treptat, la început în nord-est și la munte, iar pe parcursul zilei de sâmbătă în cea mai mare parte a țării.

Duminică (28 februarie) și luni (1 martie) intensificări temporare ale vântului vor mai fi îndeosebi în regiunile estice și în zona de munte.

„Se vor înregistra viteze la rafală, în general, de 45…55 km/h, iar în zona înaltă a Carpaților Meridionali se vor depăși 80…90 km/h”, a explicat meteorologul.

La munte, în general la altitudini mai mari de 1500 de metri, vor fi intervale în care va ninge, iar în estul teritoriului, îndeosebi din a doua parte a nopții de duminică spre luni (28 februarie/1 martie), și pe parcursul zilei de luni (1 martie) vor predomina ninsorile.

Alte articole:   STS: Cum poate fi obținut și cum va funcționa pașaportul COVID pentru România

Vremea va intra într-un proces de răcire ce se va resimți treptat în toate regiunile, astfel că valorile termice se vor situa în jurul celor normale.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate