blog-logo

Vom circula în UE doar cu certificat digital de vaccinare. De când va fi disponibil

Vom circula în UE doar cu certificat digital de vaccinare. De când va fi disponibil

Certificatul digital de vaccinare care permite oamenilor să călătorească, devine realitate.

Liderii UE au discutat joi seară, despre realizarea unor pașapoarte de vaccinare pentru cetăţenii statelor membre care s-au imunizat împotriva COVID-19.

Decizia liderilor vine în contextul în care mai multe țări din sudul UE care depind puternic de turism sunt disperate să salveze sezonul turistic de vară, potrivit Digi24.

Înaintea summit-ului, cancelarul austriac Sebastian Kurz avertiza că în cazul în care la nivelul UE nu se ajunge la o înțelegere în privința pașapoartelor de vaccinare, Austria și alte state le vor impune separat.

Kurz  a făcut referire la state precum Grecia, Italia, Spania și Bulgaria care au pledat intens pentru ideea unui pașaport de vaccinare, mai ales pentru a sprijini sectorul de turism.

Alte articole:   Instanța i-a repus în funcții pe cei 3 consilieri PNL Făgăraș excluși din partid

După summit-ul virtual al liderilor UE, cancelarul german Angela Merkel a declarat că s-a căzut la o înțelegere în privința certificatelor de vaccinare care permit oamenilor să călătorească în Europa, în ciuda pandemiei de coronaviurs, iar acestea vor fi disponibile, probabil, înaintea verii.

“Toată lumea a fost de acord că avem nevoie de un certificat digital de vaccinare”, a declarat Merkel în cadrul unei conferințe de presă, joi seara, adăugând că executivul european va avea nevoie de aproape trei luni să creeze baza tehnică pentru astfel de documente, transmite Digi24, care citează Reuters.

Rezoluția cel mai probabil va fi votată în următoarea sesiune plenară a Parlamentului European.

Alte articole:   Educația juridică devine materie școlară obligatorie de anul viitor

Pandemia de COVID-19 a paralizat sectorul turistic European. În acest moment, 6 milioane de locuri de muncă sunt în pericol, potrivit Parlamentului European.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.