blog-logo

11 sfaturi pentru a vă ajuta televizorul LED să reziste mai mult

11 sfaturi pentru a vă ajuta televizorul LED să reziste mai mult

Tocmai ați cumpărat un televizor LED nou. V-a costat destul, așa că vreți să vă asigurați că rezistă cât mai mult posibil. Cum o veți face?

La fel ca în toate lucrurile, televizoarele se degradează odată cu vârsta, dar există lucruri pe care le puteți face pentru a prelungi durata de viață a noii investiții. Potrivit producătorilor, durata de viață a unui televizor LED variază între 4 și 10 ani (între 40.000 și 100.000 de ore), în funcție de utilizare și întreținere.

Desigur, factori precum tipul, marca, locația și mediul joacă un rol crucial. Un TV LG și alte mărci cunoscute rezistă mai mult din cauza componentelor hardware de calitate superioară utilizate. Cu toate acestea, chiar și cu mărci mai puțin cunoscute, puteți presupune că speranța de viață va fi cu câțiva ani mai mare decât cea mai bună garanție TV.

Ce este un televizor LED?

Un TV LED este un televizor LCD cu ecran plat, care utilizează LED-uri (diode emițătoare de lumină) pentru sursa de iluminare din spate, mai degrabă decât lămpile fluorescente cu catod rece mai vechi (CCFL). Acestea sunt mai mici, mai eficiente din punct de vedere energetic și au o gamă optică mai mare decât fluorescenții. Televizoarele LED produc nuanțe de negru mai profunde și culori mai saturate.

Deși un televizor cu LED-uri este, de fapt, un televizor LCD cu iluminare din spate cu LED-uri, industria le-a marcat drept televizoare cu LED pentru a evita apelativele, cum ar fi „TV cu iluminare din spate cu LED” sau „Televizor LCD cu LED-uri”. Astăzi, chiar daca vorbim de televizoare ieftine sau scumpe, majoritatea sunt televizoare LED.

LED-urile albe sunt mai puțin costisitoare, în timp ce LED-urile roșii, verzi și albastre (RGB) oferă o gamă de culori mai bogată.

Există trei tehnici de iluminare din spate „de reglare locală” pentru televizoarele cu LED-uri, toate acestea diminuând dinamic lumina din spatele zonelor negre ale imaginii, pentru a le face mai întunecate.

Metoda cu iluminare directă mai economică folosește LED-uri într-o matrice rară în spate. Deoarece LED-urile sunt mai departe de ecran, pentru a permite răspândirea fiecărei lumini la mai mulți pixeli, televizoarele cu iluminare directă sunt la fel de groase ca televizoarele LCD fluorescente CCFL mai vechi.

Televizoarele LED cu lumină laterala luminează în spatele ecranului din lateral și permit carcase ultra-subțiri. Deși unele modele asigură o diminuare selectivă, acestea nu sunt la fel de eficiente. În plus, au tendința de a fi mai strălucitoare la margini decât la centru.

Matricea completă acoperă întreaga parte din spate a ecranului cu LED-uri. Deși carcasa este mai groasă decât modelele cu iluminare de margine, gama completă oferă detalii mai bune în umbră și mai mult contrast decât celelalte metode.

Iată 11 sfaturi pentru a vă asigura că obțineți kilometrajul maxim de la noul dvs. televizor LED.

 1. NU vă lăsați ecranul aprins când nu îl vizionați.
 2. NU îl lăsați în modul de așteptare.
 3. OPRIȚI-l atunci când nimeni nu se uită la televizor – și deconectați-l pentru a economisi la factura de energie.
 4. Unde plasați televizorul cu LED-uri este un factor important care adaugă sau scade ani de viață. NU-l instalați lângă o fereastră – soarele va deteriora componentele.
 5. NU-l așezați lângă o sobă cu lemne, deoarece praful de lemn, cenușa și căldura îi vor scurta cu adevărat durata de viață.
 6. NU-l așezați prea aproape de podea, unde se va așeza praful.
 7. Montați-l pe perete pentru cele mai bune rezultate.
 8. Asigurați-vă că îl păstrați bine aerisit.
 9. Reglați nivelurile de luminozitate. Nu este nevoie să păstrați luminozitatea la nivel de showroom. Odată ce imaginea începe să se estompeze, calitatea imaginii este afectată până când în cele din urmă devine dificil de privit. Setările „Film” sau „Acasă” funcționează la fel de bine sau le puteți regla în funcție de lumina camerei în care se află selectând fie „cameră întunecată”, fie „cameră medie”.
 10. Reglați nivelurile de contrast. Cu cât contrastul este mai mare, cu atât televizorul folosește mai multă putere, ceea ce scade longevitatea acestuia. Setați contrastul la „standard”.
 11. Folosiți un regulator de tensiune cu o baterie de rezervă, în caz de scădere de energie sau supratensiuni.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.